Η περιοχή του Σαρακήνικου στην Γαύδο συγκεντρώνει και τον βασικό όγκο των επισκεπτών και ειδικά εκείνους που θέλουν να κάνουν ελεύθερη κατασκήνωση.

Όπως ενημέρωσε ο Δήμος Γαύδου, εκτός από τις ντουζιέρες με κερματοδέκτη που υπάρχουν στην παραλία στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης της κατανάλωσης του νερού που είναι σε έλλειψη στο νησί, υπάρχει και δημοτική δωρεάν ντουζιέρα, αλλά και δυνατότητα λήψης δωρεάν πόσιμου νερού.
Αναλυτικά ο Δήμος Γαύδου στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

« Ενημερώνουμε τους επισκέπτες του Σαρακήνικου ότι υπάρχει ΔΩΡΕΑΝ δημοτικό ντουζ δυτικά του Δασικού φυλακίου (στην παρακείμενη κοίτη). Επίσης, υπάρχει δωρεάν νερό κατάλληλο για πόση στο παρκάκι που βρίσκεται 100μ. μετά από τη διασταύρωση Σαρακήνικο-Άη Γιάννη (Παρακαλούμε μην εισέρχεστε στο παρκάκι με το αυτοκίνητο).

Οι ντουζιέρες με κέρμα έχουν τοποθετηθεί αφενός για δοθεί το μήνυμα στους επισκέπτες της περιορισμένης επάρκειας υδατικών πόρων του νησιού αφετέρου τα χρήματα που συλλέγονται από με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουν στην κάλυψη μέρους του κόστους των ανταποδοτικών υπηρεσιών του Δήμου (υποδομές ύδρευσης, αποκομιδή – διαχείριση απορριμμάτων), που όπως όλοι καταλαβαίνουμε είναι ιδιαίτερα υψηλό τους καλοκαιρινούς μήνες. Στις ντουζιέρες αυτές παρακαλούμε να μην γίνεται χρήση σαμπουάν και άλλων καθαριστικών.

Ο Δήμος ευχαριστεί τους κατοίκους του νησιού και τους καταστηματάρχες που συμβάλλουν καθοριστικά στην ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων του νησιού.

Ευχαριστεί επίσης όλες τις παραθερίστριες και τους παραθεριστές που κατανοούν την ανάγκη εξοικονόμησης του νερού και τηρούν τους κανόνες της Διαλογής Απορριμμάτων στην Πηγή, καθώς και όσους επιλέξουν να συνδράμουν και οικονομικά στην προσπάθεια μας να μείνει το νησί ένας όμορφος ταξιδιωτικός προορισμός για όλες και όλους.»

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook