Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη, καθώς οι ενδείξεις ότι ο Γ.Παπανδρέου σκοπεύει να παραμείνει στο τιμόνι του Κινήματος πληθαίνουν. Ως ενδεικτικό των προθέσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εκλαμβάνεται το άρθρο του αδελφού του Νίκου Παπανδρέου, ο οποίος μεταξύ άλλων σημειώνει: «Το ότι δεν \”παραιτείται\” από αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τι σχέση έχει με την δημοκρατία; Επειδή το θέλουν τα μίντια; Έλεος».

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, μετά τη μαραθώνια σύσκεψη της περασμένης Τρίτης, η συνεδρίαση της Τετάρτης υπολογίζεται ότι θα κλείσει τον κύκλο των εκτιμήσεων για τις πραγματικές προθέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, καθώς όπως έχει δεσμευθεί θα παρουσιάσει χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο ίδιος δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και να ανοίξει τον δρόμο για την ανάληψη της προεδρίας από άλλο πολιτικό πρόσωπο.

Ετσι, μετά τα όσα άφησε να διαφανούν στη σύσκεψη της περασμένης εβδομάδας, χθες, Κυριακή, προστέθηκε ένα ακόμη στοιχείο το οποίο ισχυροποιεί αυτές τις ενδείξεις: ο αδελφός του Νίκος, που θεωρείται ένας εκ των συχνών συνομιλητών του, σε επιστολή του στην ηλεκτρονική εφημερίδα iefimerida και με αφορμή άρθρο με τίτλο «Το θλιβερό τέλος ενός προβληματικού ηγέτη», αναφέρει: «Το ότι δεν \”παραιτείται\” από αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τι σχέση έχει με τη δημοκρατία; Επειδή το θέλουν τα μίντια; Ελεος».

Συγκλίνουσες πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου επιμένει σταθερά στο σενάριο της διαρχίας, παρά την κατηγορηματική απόρριψή του από τους τρεις βασικούς διεκδικητές του αξιώματος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λοβέρδο και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως όλα δείχνουν, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα αρνηθεί να κινήσει τις καταστατικές διαδικασίες, αλλά όχι με τη διαδικασία του επείγοντος όπως του ζητούν.

Έτσι, αναμένεται να ανακοινώσει την Τετάρτη σενάριο διαρχίας, επί του παρόντος, με κίνηση των διαδικασιών για τακτικό συνέδριο, και μετά εκλογή νέας ηγεσίας, με παραμονή όμως του ίδιου στην ηγεσία του κόμματος ως εγγυητή της ενότητας και ως εκείνου που διασφαλίζει την ομαλή εξέλιξη των διαδικασιών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook