Στο πλαίσιο του 3ου Θερινού Σχολείου πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων, ξεναγήσεις στο Λαογραφικό και Εκκλησιαστικό Μουσείο Ζαρού, καθώς και βιωματικό εργαστήριο στη Λίμνη του Ζαρού. Στη διάρκεια του Θερινού Σχολείου επίσης υλοποιήθηκε εξερεύνηση και πεζοπορία από το Ζαρό μέχρι το δάσος μέσα από το φαράγγι του Ρούβα, όπου και πραγματοποιήθηκε υπαίθρια επιμόρφωση εκπαιδευτικών. Στο Θερινό Σχολείο πραγματοποιήθηκε ακόμα επίσκεψη και ξενάγηση στη Μονή Βροντησίου και στη Μονή Βαλσαμόνερου στα Βορίζια, όπου λειτούργησε η πρώτη Σχολή Κρητικής Αγιογραφίας το 1.200 μ.Χ. στην οποία και φοίτησαν μεταξύ άλλων ο Ιωάννης ο Δαμασκηνός και ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος.

«Με χαρά δεχθήκαμε να φιλοξενήσουμε στο Δήμο μας το 3ο Θερινό Σχολείο για την Αειφορία, θεωρώντας ιδιαίτερα σπουδαίες, όλες τις δράσεις Δια Βίου Μάθησης που πραγματοποιούνται, καθώς και όλες τις δράσεις που συνδέουν τον άνθρωπο με τις ρίζες του και τη φύση» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού για να προσθέσει:

«Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές, τους υπεύθυνους του Σχολείου και όλους όσοι εργάστηκαν για την άρτια διοργάνωση και διεξαγωγή, για τις εμπειρίες που μας πρόσφεραν και είμαστε βέβαιοι πως αυτή μας η συνεργασία θα συνεχίσει και θα ενδυναμωθεί. Στο Δήμο μας, αλλά και στην Κρήτη, υπάρχει τόσο μεγάλος πολιτιστικός, λαογραφικός και φυσικός πλούτος, που πιστεύω ότι πάντα θα δίνονται ευκαιρίες, για να ενδυναμώνουμε τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τη συνολικότερη Παιδεία μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook