Ο Μάσιμο Κόπολα, πρώτος άνδρας του Σορέντο, ανακοίνωσε για την ακρίβεια πρόστιμα που κυμαίνονται από 25 έως 500 ευρώ με ανάρτηση που έκανε στο Facebook και η οποία δημοσιεύτηκε στις 6 Ιουλίου.

«Τέρμα με την απρεπή και άσεμνη συμπεριφορά», έγραψε ο Κόπολα. «Γι’ αυτό υπέγραψα το διάταγμα που απαγορεύει στους ανθρώπους να κυκλοφορούν με γυμνό στήθος καθώς και με μαγιό» επεσήμανε.

Οι επισκέπτες συρρέουν και καταφτάνουν σωρηδόν αυτούς τους μήνες στην πόλη, η οποία έχει θέα στον κόλπο της Νάπολης στη νότια Ιταλία και απακαλείται συχνά «πύλη προς την Ακτή Αμάλφι», που προσελκύει όλο το εγχώριο και το διεθνές τζετ σετ.

«Αυτοί οι τύποι συμπεριφορών μπορούν να θεωρηθούν ως αιτία ανησυχίας και δυσφορίας τόσο για τους κατοίκους του Σορέντο όσο και για τους τουρίστες», έγραψε επίσης ο Δήμαρχος που εμφανίζεται ενοχλημένος και να νιώθει άβολα με την αρκετή ποσότητα δέρματος που αφήνουν ακάλυπτη πάρα πολλοί και πρόσθεσε επίσης:

«Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να προστατεύσουμε και να βελτιώσουμε την αξία ζωής, την ποιότητα ζωής και το σκηνικό μέσα στο κέντρο της πόλης και στους δημόσιους χώρους».

Το Σορέντο βρίσκεται στη ομώνυμη χερσόνησο, όπου βρίσκεται επίσης όπως προαναφέρθηκε η διάσημη ακτή του Αμάλφι.

Οι πολύτιμοι λίθοι του Ποζιτάνο, του Αμάλφι και του Ραβέλο με βουκαμβίλιες, με θέα στο απέραντο γαλάζιο του Τυρρηνικού Πελάγους, κέρδισαν για την περιοχή την προστασία της UNESCO το 1997.

Τέτοια είναι η δημοτικότητα της χερσονήσου μεταξύ των παραθεριστών που οι τοπικές αρχές έφεραν νέους κανόνες για να μειώσουν την τουριστική κίνηση κατά μήκος της ακτής, η οποία έχει γίνει προορισμός οδικών ταξιδιών.

Από τις 15 Ιουνίου, ένα εναλλακτικό σύστημα πινακίδων σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα μπορούν να έχουν πρόσβαση στη διάσημη διαδρομή 22 μιλίων μεταξύ Vietri sul Mare και Positano κάθε δεύτερη μέρα, κατά τις ώρες αιχμής στην περίοδο αιχμής.

Μόνο οχήματα με πινακίδες που τελειώνουν σε μονό αριθμό μπορούν να χρησιμοποιήσουν το δρόμο σε μονές ημερομηνίες, ενώ εκείνα με πινακίδες που τελειώνουν σε ζυγό μπορούν να τον οδηγήσουν σε ζυγές ημερομηνίες.

Αυτοί οι κανόνες ισχύουν μεταξύ 10 π.μ. και 6 μ.μ. για ολόκληρο τον μήνα Αύγουστο, συν τα Σαββατοκύριακα από 15 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου. Περιλαμβάνεται επίσης η Μεγάλη Εβδομάδα γύρω από το Πάσχα και οι ημερομηνίες από 24 Απριλίου έως 2 Μαΐου.

newsbeast.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook