Περισσότερα από 1.000 παιδιά στην πόλη Τέλφορντ της Αγγλίας έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από το 1989 μέχρι σήμερα εν μέσω της αποτυχίας της αστυνομίας και των τοπικών αρχών να οδηγήσουν τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το πόρισμα ανεξάρτητης έρευνας που είδε χθες Τρίτη το φως της δημοσιότητας.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται ύστερα από έρευνα της εφημερίδας Sunday Mirror για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων από τα χρόνια του 1980. Η ποινική διερεύνηση που ακολούθησε επιβεβαίωσε τις υποθέσεις και διαπίστωσε ότι η κακοποίηση επετράπη να συνεχιστεί επειδή κατηγορήθηκαν τα παιδιά αντί για τους δράστες.

Μεταξύ άλλων, δάσκαλοι αποθαρρύνονταν να καταγγείλουν περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ η αστυνομία φοβήθηκε ότι η έρευνα σε βάρος ορισμένων από τους φερόμενους ως δράστες, που ήταν ασιατικής καταγωγής, θα πυροδοτούσε φυλετικές εντάσεις, σύμφωνα με την έκθεση.

«Αμέτρητα παιδιά δέχτηκαν σεξουαλικές επιθέσεις και βιάστηκαν», τόνισε ο Τομ Κράουδερ, επικεφαλής της έρευνας. Επικαλούμενος μαρτυρίες πολλών θυμάτων, είπε ότι ορισμένοι άνδρες τα πλησίαζαν με σκοπό να κερδίσουν σταδιακά την εμπιστοσύνη τους και όταν πετύχαιναν τον στόχο τους τα εκμεταλλεύονταν για να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες ορέξεις τους.

Η αστυνομία της περιοχής ζήτησε συγγνώμη για την αποτυχία της να αποτρέψει αυτά τα εγκλήματα, ενώ οι τοπικές αρχές ζήτησαν συγγνώμη από τα θύματα και τις οικογένειές τους.

Η υπόθεση προστίθεται σε σειρά φρικιαστικών περιπτώσεων σεξουαλικής κακοποίησης στη Βρετανία. Το 2014, άλλη ανεξάρτητη έρευνα είχε αποκαλύψει ότι περίπου 1.400 παιδιά σε αγγλική πόλη είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ ο διάσημος τηλεπαρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός Τζίμι Σάβιλ αποκαλύφθηκε μετά τον θάνατό του, το 2011, ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά περισσότερα από 500 παιδιά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook