Ναπολέων Σαραντίδης Ναπολέων
Σαραντίδης
Δημοσιογράφος

Από την αρχή πρόκειται να εκδικαστεί στο Εφετείο Χανίων, η υπόθεση της αποτρόπαιης δολοφονίας ενός ζευγαριού ηλικιωμένων τον Φεβρουάριο του 2015 καθώς ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να κάνει αποδεκτή την σχετική εισήγηση του Εισαγγελέα για αναίρεση της αθωωτικής απόφασης του Εφετείου, με την οποία είχε ανατραπεί η καταδικαστική πρωτόδικη απόφαση.

Για το θέμα της αναίρεσης της απόφασης είχε μιλήσει πριν από δύο χρόνια, στο Flashnews.gr o δικηγόρος της οικογένειας των δολοφονημένων Ανδρέας Βροντάκης

Όπως ανέφερε ο κ. Βροντάκης στο Flashnews.gr: «Εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε αναίρεση. Εμείς ζητήσαμε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με στοιχεία που προσκομίσαμε και με αίτημα βάσιμο, να ασκήσει ο ίδιος αναίρεση κατά της αθωωτικής απόφασης του Εφετείου. Ο Εισαγγελέας βρήκε βάσιμο το αίτημα και άσκησε αναίρεση. Πλέον θα γίνει δικαστήριο στον Άρειο Πάγο προκειμένου να κριθεί αν είναι βάσιμη η αίτηση του εισαγγελέα και αν αυτό συμβεί θα επαναληφθεί η δίκη στο Εφετείο από την αρχή στα Χανιά».

Τελικά η απόφαση του Αρείου Πάγου η οποία ανακοινώθηκε την Δευτέρα 11 Ιουλίου, είναι να επαναληφθεί η εκδίκαση της υπόθεσης εξ αρχής.

Όπως είπε στο Flashnews.gr o κ. Βροντάκης, η απόφαση αφορά στην επανάληψη της δίκης στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο, για τους δύο βασικούς κατηγορούμενους οι οποίοι είχαν αθωωθεί, και με διαφορετική σύνθεση του Δικαστηρίου. Μάλιστα δεν αποκλείεται να εκδοθεί και ένταλμα σύλληψής τους καθώς στην πρωτόδικη απόφαση είχαν καταδικαστεί σε δις ισόβια.

Δικαστικό θρίλερ

Στις 17 Φεβρουαρίου 2015 εντοπίστηκε νεκρό μέσα στο σπίτι τους στο Σφηνάρι Κισάμου ζευγάρι ηλικιωμένων, οι οποίοι δολοφονήθηκαν με σκοπό την ληστεία μεγάλου χρηματικού ποσού.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά, τον Ιανουάριο του 2016, η αστυνομία εξιχνίασε το έγκλημα συλλαμβάνοντας τον  (τότε) 47χρονο γιο του ηλικιωμένου άντρα και ακόμη δύο άτομα, ηλικίας 34 και 49 ετών .

Τον Μάρτιο του 2017 το Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνης  αποφάσισε για τους δυο από τους τρεις κατηγορούμενους, τον (τότε) 51χρονο και 36χρονο δις ισόβια κάθειρξη συν 6 χρόνια για διπλή ανθρωποκτονία από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κατά συρροή και απόπειρα ληστείας, ενώ για τον 49χρονο γιο του πατέρα που δολοφονήθηκε, το δικαστήριο αποφάσισε 4 χρόνια φυλάκιση για απόπειρα ληστείας.

Τον Φεβρουάριο του 2020 το δευτεροβάθμιο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο στα Χανιά αποφάσισε την πλήρη ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης κρίνοντας αθώους τους δύο βασικούς κατηγορούμενους που είχαν καταδικαστεί σε δις ισόβια κάθειρξη.

Μετά την αναιρετική απόφαση του Αρείου Πάγου η επανάληψη της δίκης αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Δείτε εδώ όλο το χρονικό της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook