«Δημοτικό Σχολείο Ροδιάς. Ριζικές οι παρεμβάσεις στο κτίριο για την ενεργειακή του αναβάθμιση, με 250.000€ που εξασφαλίσαμε από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης μέσω ΕΣΠΑ. Εργασίες που τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς, αξιοποιώντας στο έπακρο τις διακοπές του καλοκαιριού. Εργασίες ουσιαστικές για να βελτιώσουν την καθημερινότητα των μαθητών μας. Επιμένουμε να επενδύουμε στα παιδιά μας, όσος χρόνος και προσπάθεια κι αν χρειάζεται» ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Δημοτικό Σχολείο Ροδιάς.

Στο σχολικό κτίριο υλοποιούνται με γοργούς ρυθμούς εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, για την πορεία των οποίων ο Μενέλαος Μποκέας ενημερώθηκε σήμερα από κοντά από τον ανάδοχο εργολάβο. Το επόμενο διάστημα ολοκληρώνονται οι εργασίες για τη θερμοπρόσοψη του κτιρίου, ενώ πέραν των κτιριακών παρεμβάσεων προβλέπεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του σχολείου μέσω net metering, αλλά και η εγκατάσταση νέων συστημάτων θέρμανσης και φωτισμού. Στόχος το κτίριο να ελαχιστοποιήσει την ενεργειακή του κατανάλωση και να αποδοθεί στους μικρούς μαθητές βελτιωμένο ως προς τη λειτουργικότητα και τις συνθήκες που διασφαλίζει για την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Ροδιάς πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιώργου Πετούση, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ροδιάς Γιάννη Στρατάκη και του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Μενέλαου Σκουλούδη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook