Αυστηρή προειδοποίηση, προς τους δημότες που ρίχνουν ανεξέλεγκτα τα υγρά λύματα από νεροχύτες και πλυντήρια στους δρόμους των οικισμών, απεύθυνε ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας, αρμόδιος για θέματα υγείας, Σταύρος Ξυλούρης.

Ο κ. Ξυλούρης έκανε γνωστό πως η δημοτική αρχή δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθεί στο μέλλον παρόμοια περιστατικά, τα οποία εκτός των άλλων θέτουν σε κίνδυνο και την δημόσια υγεία και γι’ αυτό το λόγο οι παραβάτες θα τιμωρούνται με τσουχτερά πρόστιμα.

«Το τελευταίο διάστημα έχουμε πολλές καταγγελίες από δημότες που μας αναφέρουν πως κάποιοι επιλέγουν να ρίχνουν τα λύματα από τους νεροχύτες, τα μπάνια και τα πλυντήρια των σπιτιών τους στους δρόμους αντί στους βόθρους.

Προχωρήσαμε σε αυτοψία σε κάποια χωριά, όπου όντως διαπιστώσαμε το αληθές των καταγγελιών. Σε πρώτη φάση κάναμε συστάσεις στους παραβάτες.

 Επειδή όμως αυτή η εικόνα εκτός από αντιαισθητική είναι και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, ο Δήμος Γόρτυνας θα είναι στο εξής αμείλικτος και θα επιβάλει τα προβλεπόμενα από το νόμο πρόστιμα σε αυτούς που μολύνουν.

Καλούμε τους δημότες μας να διοχετεύουν τα λύματά τους στους οικιακούς βόθρους, μέχρι να κατασκευαστούν αποχετευτικά δίκτυα και βιολογικοί καθαρισμοί.

Η υγεία είναι πάνω απ’ όλα και θα πρέπει όλοι μας να σεβόμαστε τους συμπολίτες μας» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook