Την παραίτησή του υπέβαλε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», έπειτα από σχετικό αίτημα του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, έπειτα από τη δημοσιοποίηση του θανάτου του 49χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός ζήτησε κι εξηγήσεις για το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε αμέσως από τον διοικητή, αλλά και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Στο κάδρο όσων ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού έχουν μπει δυο νοσηλεύτριες που είχαν υπηρεσία και υποδέχθηκαν τον ασθενή, αλλά και διοικητικά στελέχη του νοσοκομείου για πλημμελή συμπεριφορά αναφορικά με την κατάρτιση και την τήρηση του πρωτοκόλλου που εφαρμόζεται σε επείγοντα περιστατικά ανεξάρτητα από εφημερία.

Ο θάνατος του 49χρονου, που πήγε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα με συμπτώματα που παρέπεμπαν σε έμφραγμα, αλλά τον έδιωξαν χωρίς να τον δει γιατρός έχει προκαλέσει οργή και ερωτήματα.

Όπως προκύπτει από το υπουργείο, εκείνη την ώρα εφημέρευαν περισσότεροι από 70 γιατροί, ενώ η νοσοκόμα που μίλησε με τον άτυχο 49χρονο δεν κάλεσε κανέναν για να τον εξετάσει, αρκέστηκε στο να τον διώξει επειδή το «Άγιος Ανδρέας» δεν εφημέρευε. Ο αδελφός του εκλιπόντος ζητεί την παρέμβαση εισαγγελέα.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook