Σε ανακοίνωση της Λαικής Συσπείρωσης Πλατανιά αναφέρονται τα εξής:

«Η φετινή λειτουργική υποβάθμιση πέντε δημοτικών σχολείων στον Δήμο Πλατανιά αποδεικνύει για πολλοστή φορά πώς αντιλαμβάνονται διαχρονικά οι κυβερνήσεις την στήριξη της Δημόσιας Παιδείας, αλλά και των κατοίκων της υπαίθρου που μοχθούν για να ζήσουν και να δημιουργήσουν οικογένεια στα πατρογονικά εδάφη.

Η απόφαση της κυβέρνησης για υποβάθμιση συνολικά 23 δημοτικών σχολείων που υποβαθμίζονται είναι απόφαση μακριά από τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας. Είναι συνέχεια της πολιτικής που ακολουθείται, με τεράστιες συνέπειες στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.

Καμία στήριξη στην πράξη, καμία ενίσχυση, καμία αναβάθμιση. Μόνο υποβάθμιση. Της δημόσιας Παιδείας και της δημόσιας Υγείας. Όπως έγινε γνωστό από το σωματείο των εκπαιδευτικών στα Χανιά, τα δημοτικά σχολεία που υποβαθμίζονται στον Δήμο Πλατανιά:

• Το ΔΣ Σκινέ – Φουρνέ, από 6/θέσιο σε 4/θέσιο

• Το ΔΣ Βουκολιών, από 7/θέσιο σε 6/θέσιο

• Το ΔΣ Πλατανιά, από 7/θέσιο σε 6/θέσιο

• Το ΔΣ Γερανίου, από 6/θέσιο σε 5/θέσιο

• Το ΔΣ Κολυμπαρίου, από 11/θέσιο σε 10/θέσιο

Η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη και πρέπει να ανακληθεί.

Ο Δήμος Πλατανιά οφείλει να αντιδράσει άμεσα και αποφασιστικά. Ζητάμε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από αυτή την αρνητική εξέλιξη, για τη λήψη σχετικής απόφασης.

Η κυβέρνηση, εδώ και τώρα, να πάρει πίσω όσα σχεδιάζει, να μην προχωρήσει στην υποβάθμιση. Είναι ντροπή, την ίδια ώρα που παρατηρείται νέα έξαρση της πανδημίας, η κυβέρνηση να προχωρά ουσιαστικά σε συγχωνεύσεις τμημάτων, προτάσσοντας την λογική κόστους οφέλους. Κανείς δεν δικαιούται λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Κανείς δεν δικαιούται να αντιμετωπίζει τα παιδιά μας σαν αριθμούς.

Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά»

Ανθούσης Δημήτριος

Κουμάκη Αλεξία

Μαριανάκης Στυλιανός

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook