Τώνια Λιοδάκη Τώνια
Λιοδάκη
Δημοσιογράφος

Στα Χανιά βρίσκεται από σήμερα το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μαζί με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά και τον Πρέσβη των ΗΠΑ George Tsunis.

Το κλιμάκιο έφτασε το πρωί στην 115 Πτέρυγα Μάχης προκειμένου να συμμετάσχει στην ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών στο πλαίσιο της Διμερούς Διακλαδικής Συνεκπαίδευσης Ελλάδας – ΗΠΑ «POSEIDON’S RAGE 22».

Ο κ. Δένδιας σε δηλώσεις του είπε ότι σήμερα στέλνεται ένα σαφές μήνυμα πως Ελλάδα και ΗΠΑ βρίσκονται μαζί απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό και απειλή εδαφικής ακεραιότητας. Ενώ κληθείς να κάνει κάποια δήλωση για το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρξαν εναέριες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο ο κ. Δένδιας είπε ότι “αν σε κάθε εναέρια τουρκική παραβίαση έκανε κάποια δήλωση, τότε θα έπρεπε να κάνει δηλώσεις όλη μέρα!”.

Σε δηλωσεις που έκανε και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα τόνισε ότι στόχος είναι η ύπαρξη σταθερότητας στην περιοχή.

Στις ομιλίες που προηγήθηκαν ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα εξήρε την ομορφιά της Κρήτης αλλά και την φιλοξενία της κανοντας μάλιστα αναφορά και στον Καζαντζάκη. Απευθυνόμενος στα στελέχη του ελληνικού και αμερικανικού στρατού είπε ότι στην Κρήτη θα σας φιλοξενήσουν και θα σας κάνουν τραπέζι, δίνοντας φαγητό ακόμα και από το υστέρημα τους. Ο κ Τσούνης ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που γεννήθηκε πρώτα η δημοκρατία και “συνεργάζεται με τη χώρα με την πιο πετυχημένη δημοκρατια” όπως τουλάχιστον ο ίδιος δήλωσε.

Ο κ. Δένδιας κατά τη διάρκεια της δίκης του ομιλίας ανέφερε μεταξύ άλλων την ανάγκη ειρήνης, ασφαλείας και σταθερότητας στη Μεσόγειο. Ανέφερε ότι ειναι υπερήφανος που βρίσκεται σήμερα εδώ, όχι μόνο για τα εξαιρετικες μηχανές που βρίσκονται εδώ, αλλά και γιατί εξαιρετικό έμψυχο δυναμικό. Συμπλήρωσε τέλος ότι από το υστέρημα του ελληνικού λαού φτιάχνουμε την πιο ισχυρή Ελλάδα που είχαμε ποτέ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επισκεπτεται την στατική έκθεση των μαχητικών F-35.

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη σε σκάφος της ακτοφυλακής των Η.Π.Α. στο Μαραθι.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στην έδρα του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ). Ειδικές δυνάμεις του ελληνικού πολεμικού ναυτικού που υπηρετούν στο ΚΕΝΑΠ εκτέλεσαν νηοψία σε πολεμικό σκάφος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook