Την άμεση ενίσχυση και στελέχωση της Αιματολογικής Κλινικής Χανίων με δύο ακόμη γιατρούς ώστε να μην κλείσει το επόμενο εξάμηνο, ζητά από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης.

Όπως αναφέρει ο κ. Βαλυράκης, η Αιματολογική Κλινική λειτουργεί εδώ και είκοσι πέντε χρόνια συνολικά -από το 2002 ως ξεχωριστή νοσηλευτική μονάδα- και σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, εξυπηρετεί περίπου 500 ασθενείς κατ’ έτος, οι οποίοι λόγω της φύσεως των παθήσεών τους -αιματολογικές κακοήθειες- επισκέπτονται κατ’ επανάληψη τη μονάδα, ανεβάζοντας έτσι των αριθμό των εισαγωγών σε αυτήν, στις 2.200 ετησίως και το ποσοστό κάλυψης σε 122%.

Εκτός των περιπτώσεων αυτών η Αιματολογική Κλινική υποστηρίζει λόγω του αντικειμένου της, όλες τις άλλες κλινικές του Νοσοκομείου, καλύπτει δε με τις υπηρεσίες της ασθενείς της ευρύτερης περιοχής των Χανίων και του Ρεθύμνου.

Η κλινική -συνεχίζει ο κ. Βαλυρακης- σήμερα λειτουργεί με μία μόνιμη ιατρό, Επιμελήτρια Α΄  και δύο επικουρικούς ιατρούς, η σύμβαση των οποίων λήγει Ιούνιο και Ιούλιο του 2012, καθώς η Διευθύντριά της συνταξιοδοτήθηκε ήδη το Νοέμβρη του 2011.

Για την ενίσχυση της στελέχωσης της μονάδας με δύο ακόμη μόνιμους ιατρούς -επισημαίνει ο Χανιώτης πολιτικός- βάσει του αριθμού εισαγωγών δημοσιεύθηκε τον Οκτώβρη του 2010, η υπ’αριθ.16387/21-10-2010 προκήρυξη και η διαδικασία της προχώρησε μέχρι την ολοκλήρωση κρίσεως. Εκεί όμως σταμάτησε και ουδέποτε εκδόθηκε στο ΦΕΚ, με αποτέλεσμα να μην έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα η πρόσληψή τους.

Καταλήγοντας ο κ. Βαλυράκης ζητά από τον κ. Λοβέρδο να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία για την επαρκή στελέχωση και απρόσκοπτη λειτουργία της Αιματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων

Αναφορά

Στο μεταξύ αναφορά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελαιοπαραγωγή στο Νομό Χανίων εξαιτίας και της αναποτελεσματικής εφαρμογής της δακοκτονίας, κατέθεσε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη ο κ. Βαλυράκης. Ο Χανιώτης βουλευτής αναφέρεται μεταξύ άλλων στις διαπιστώσεις αλλά και τις προτάσεις αναφορικά με το πρόβλημα από το οποίο απειλείται ο σημαντικός αυτός τομέας της οικονομίας μας.