Μυρτώ Πιπεράκη Μυρτώ
Πιπεράκη

Την Πέμπτη (21/7) το πρωί στο αεροδρόμιο Χανίων πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι από το ΑΤ Αερολιμένα Χανίων σε οδηγούς ταξί. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων που διενεργήθηκαν, οι αρχές ερεύνησαν αν οι ιδιοκτήτες των ταξί διαθέτουν την άδεια που συνοδεύεται από τα απαραίτητα έγγραφα προκείμενου να είναι σε θέση να μεταφέρουν πελάτες. Παράλληλα, σε όσους διαπιστώθηκε ότι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα επιβλήθηκαν από τις αρχές τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Όπως δήλωσε στο flashnews.gr ο πρόεδρος ιδιοκτητών ταξί Ηλίας Καραμπατάκης «Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι που πραγματοποιούνται γίνονται στο πλαίσιο συντονισμένων ελέγχων από τις αρχές. Ο σύλλογος μας μετέβη στο διοικητή του ΑΤ του Αεροδρομίου ζητώντας του να πραγματοποιούνται έλεγχοι τόσο στα ταξί όσο και στα ΙΧ με οδηγό (μίνι βαν) προκειμένου να διαπιστώνεται αν λειτουργούν με το καθεστώς που προβλέπει ο κανονισμός και αν διαθέτουν τα νόμιμα έγγραφα. Σήμερα βγήκε το κλιμάκιο και έλεγξε όλα τα προμισθωμένα ταξί. Στήσανε 20 – 25 ταξί και τα έλεγξαν. Κάποια άλλη μέρα θα πραγματοποιηθεί έλεγχος και στο ΙΧ με οδηγό».

Ωστόσο το Flashnews.gr δέχτηκε μια καταγγελία από οδηγό ταξί αναφέροντας ότι « συμβαίνουν καθημερινά διάφορα ευτράπελα στο αεροδρόμιο Χανίων μπροστά στα έκπληκτα μάτια των τουριστών ανάμεσα στα ταξί και στα ΙΧ με οδηγό (μίνι βαν). Η δουλειά πλέον έχει εξελιχτεί και το μεγαλύτερο μέρος των κρατήσεων γίνεται μέσω ίντερνετ, υπάρχουν υπεράριθμες άδειες των ταξί από ότι χρειάζεται ο νομός καθώς το επάγγελμα είναι ανοιχτό, και πλέον έχουν έρθει και οι οδηγοί των μίνι βαν με άδεια που βγάζουν από τον ΕΟΤ, όποτε κάθε φορά που ο τουρισμός περνάει κρίση συμβαίνουν διάφορα ευτράπελα. Έτσι δημιουργείται μια αναταραχή ανάμεσα στα ταξί και στα μίνι βαν και η μια πλευρά κυνηγάει την άλλη πλευρά. Οι συνεχόμενοι έλεγχοι που πραγματοποιούνται γίνονται μπροστά στα μάτια των τουριστών και δεν είναι ωραία. Γίνεται ένα απίθανο “κυνήγι μαγισσών” και μάλιστα χωρίς αποτέλεσμα. Όλα αυτά συμβαίνουν μέρες οι οποίες δεν υπάρχει δουλειά. Οι κινήσεις αυτές που γίνονται έχουν ξεκινήσει από μερίδα επαγγελματιών, εκατέρωθεν. Βέβαια όταν ο ένας ξεκινάει και τσιγκλάει θα αντιδράσει και ο άλλος. Άλλα αυτή δεν είναι εικόνα για μια τουριστική περιοχή».

Πάντως το όλο ζήτημα το επιλαμβάνονται οι αρχές που συνεχίζουν τους ελέγχους στο αεροδρόμιο Χανίων, σε κάθε περίπτωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook