Μετά από θετική γνώμη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη”, υπογράφθηκε στις 12/07/2022 σύμβαση ποσού 2.524.279,38 ευρώ (με ΦΠΑ) μεταξύ της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) και της αναδόχου εταιρείας ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., διάρκειας 6 μηνών, για την υλοποίηση συμπληρωματικών εργασιών, κατά την κατασκευή του έργου «Επέκταση του ΧΥΤΥ Χανίων – Γ’ φάση».

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ), Κωνσταντίνος Πατεράκης, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της αναδόχου εταιρείας ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., Ιωάννης Μαργιώλος, παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)  Μιχάλη Τσουπάκη.

Η σύμβαση των Συμπληρωματικών Εργασιών θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής και από Εθνικούς Πόρους, κατά το ποσό των 951.473,48 € (χωρίς ΦΠΑ) που αφορά σε εργασίες προστασίας της υπό κατασκευής νέας μονάδας επεξεργασίας στραγγισμάτων, λόγω προβλημάτων ευστάθειας του ανάντη αναχώματος του ΧΥΤ και από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, κατά το ποσό 1.084.235,71 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), που αφορά σε συμπληρωματικές εργασίες για το δίκτυο συλλογής στραγγισμάτων και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας (διαχείριση όμβριων υδάτων).

Με την υπογραφή της σύμβασης, ο συνολικός συμβασιοποιημένος προϋπολογισμός του έργου «Επέκταση του ΧΥΤΥ Χανίων – Γ’ φάση», ανέρχεται σε 6.707.527,43 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) εκ των οποίων το ποσό 5.611.578,27€ (χωρίς ΦΠΑ) αποτελεί την επιλέξιμη δημόσια δαπάνη και το ποσό 1.095.949,17 € (χωρίς ΦΠΑ) αποτελεί την ιδιωτική συμμετοχή της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)  η οποία θα καλυφθεί από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Οι συμπληρωματικές εργασίες απαιτούνται για να διασφαλιστεί η ποιότητα του έργου «Επέκταση του ΧΥΤΥ Χανίων – Γ’ φάση».

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook