Ο Μιτ Ρόμνι είναι ο νικητής της ψηφοφορίας στην Αϊόβα, υπερβαίνοντας κατά μόνο 8 ψήφους τον αντίπαλό του Ρικ Σαντόρουμ, στην πρώτη αναμέτρηση για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Ο Μιτ Ρόμνι, που θεωρείται ένας από τους μετριοπαθέστερους υποψήφιους, ικανός να νικήσει τον Μπαράκ Ομπάμα στις 6 Νοεμβρίου, έλαβε 30.015 ψήφους, έναντι 30.007 του υπερσυντηρητικού αντιπάλου του Ρικ Σαντόρουμ, ο οποίος εξασφάλισε απροσδόκητα τη δεύτερη θέση, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα.

Ρόμνι: Nικήτρια η Αμερική

Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνι υποδέχτηκε πανηγυρικά τα αποτελέσματα των χθεσινών, πρώτων, προκριματικών εκλογών για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στην Αϊόβα, στις οποίες ήρθε σχεδόν ισόπαλος με τον αντίπαλό του Ρικ Σαντόρουμ.

Ο Ρόμνι πέρασε λίγο χρόνο και δαπάνησε λίγα χρήματα στην Αϊόβα κατά τις τελευταίες αρκετές εβδομάδες, έχοντας επικεντρωθεί περισσότερο στις επικείμενες προκριματικές στο Νιου Χάμσαϊρ στις 10 Ιανουαρίου.

Ο ίδιος και οι υποστηρικτές του αγόρασαν πολύ τηλεοπτικό χρόνο την τελευταία στιγμή για διαφημίσεις που τον παρουσιάζουν να έχει ένα ξεκάθαρο συντηρητικό πρόγραμμα.

Ο Ρόμνι συνεχάρη τόσο τον Σαντόρουμ, όσο και τον έταιρο υποψήφιο Ρον Πολ, ο οποίος τερμάτισε τρίτος με 21%.

«Δεν γνωρίζουμε ποιό θα είναι το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας», είπε ο Ρόμνι που απέχει λίγες μόνο ψήφους από τον Σαντόρουμ.

«Αυτή είναι μια βραδιά προεκλογικής εκστρατείας όπου νικήτρια είναι η Αμερική. Θα κερδίσουμε τον Λευκό Οίκο και θα θέσουμε την Αμερική πάλι σε τροχιά», είπε ο ίδιος έχοντας δίπλα του την σύζυγο και τους γιούς του.

Σαντόρουμ: Αυτό που κερδίζει στην Αμερική είναι οι τολμηρές ιδέες

Ο πρώην γερουσιαστής της Πενσιλβάνιας Ρικ Σαντόρουμ ευχαρίστησε τους πολίτες της Αϊόβας που τον στήριξαν ακόμη κι όταν βρισκόταν πολύ πίσω στις δημοσκοπήσεις.

Νωρίς σήμερα το πρωί τα αποτελέσματα των προκριματικών στην Αϊόβα εμφάνιζαν τον Σαντόρουμ σε ισοπαλία με τον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνι κατά τις πρώτες εκλογές για την εξασφάλιση του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών. Αμφότεροι εξασφαλίζουν το 25% της ψήφου με καταμετρημένο το 99%.

Ο Σαντόρουμ αναγνώρισε ότι οι πολιτικοί αναλυτές θεωρούν πιθανότερο το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις εκλογές του Νοεμβρίου να λάβει ο Ρόμνι.

«Αυτό που κερδίζει στην Αμερική είναι οι τολμηρές ιδέες, οι οξείες αντιθέσεις και ένα σχέδιο που περιλαμβάνει τους πάντες. Ένα σχέδιο που περιλαμβάνει τους πολίτες από όλα τα οικονομικά στρώματα, ένα σχέδιο που να λέει ότι θα βάλουμε την Αμερική να δουλέψει», είπε ο Σαντόρουμ περιγράφοντας την πολιτική του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook