Τον κίνδυνο να μπει λουκέτο σε ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις επεσήμανε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης τύπου: 

«Ως υπουργείο ολοκληρώσαμε το πόρισμα για την ακτοπλοΐα που έχει κατατεθεί στους ανωτέρους μας για να λάβουν γνώση. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η ρευστότητα και τα καύσιμα. Παρακολουθούμε με αγωνία το νέο ράλι τιμών  εξαιτίας των γεγονότων στον Κόλπο. Εάν έχουμε κάποια δραματική αλλαγή τιμών προς τα πάνω τότε θα υπάρχει μεγάλη αστάθεια. Μελετάμε τρόπους για να παρέμβουμε ως προμηθείς. Πρέπει να λάβουμε εγκαίρως προστατευτικά μέτρα για να αποφύγει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να διορθώσει μία ζημιά εκ των υστέρων. Γιατί εάν μία εταιρεία  δεν θα έχει ρευστό να πάρει καύσιμα. Θα σταματήσει τα δρομολόγια και θα πρέπει το κράτος να βρει καράβια. Το Ιράν είναι το μόνο κράτος που δίνουν στα Ελληνικά Πετρέλαια καύσιμα με πίστωση. Τα οποία ΕΛ.ΠΕ έχουν και αυτά πρόβλημα ρευστότητας λόγω της επένδυσης στα  Ελευσίνα» και προσέθεσε: 

«Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν είναι: 

1)Μείωση ΦΠΑ στα εισιτήρια και στο ξενοδοχειακό κομμάτι και τις μεταφορές.

2) Παρέμβαση του κράτος ώστε να μπορούν να αγοράζουν καύσιμα εταιρείες με εγγύηση το 50% των  χρημάτων από τις άγονες γραμμές.

Το κράτος μπορεί να παρέμβει και στις τράπεζες τις οποίες τις χρηματοδοτεί και στα ΕΛΠΕ. 

Όσον αφορά το θέμα της αναβάθμισης της ναυτικής εκπαίδευσης, όπως αναφέρεται σε άρθρο στο protothema.gr, ο υφυπουργός ανακοίνωσε τη βελτίωση της θεσμοθέτησης της ιδιωτικής ναυτικής εκπαίδευσης. 

«Η αναβάθμιση είναι κυρίαρχο θέμα για την ελληνική ναυτιλία. Η Ν.Δ. δεσμεύεται για την επανασύσταση του ΥΕΝ» δήλωσε ο  αναπληρωτής στη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τν υφυπουργό Ναυτιλίας Άδωνι Γεωργιάδη.

«Ο προϋπολογισμός της ναυτικής εκπαίδευσης βαίνει μειούμενος. Προσπαθούμε να βρούμε τον τρόπο ώστε να παράσχουμε στην ελληνική νεολαία και ναυτιλία την ποιοτικότερη ναυτική εκπαίδευση. Εξετάζουμε και τη θεσμοθέτηση της ιδιωτικής  εκπαίδευσης.» συμπλήρωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Αδ.Γεωργιάδης και συνεχίζει:

«Η θεσμοθέτηση της ιδιωτικής ναυτικής εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσει εις βάρος αλλά συμπληρωματικά της δημοσίας ναυτικής εκπαίδευσης. Πρέπει να βρούμε τις καλύτερες λύσεις. Ο προϋπολογισμός είναι ελλειμματικός κατά 7 εκ. ευρώ. Τα χρήματα που έχουμε στη διάθεσή μας επαρκούν έως τον Ιούνιο. Το Ταμείο Ναυτικής Εκπαίδευσης χρειάζεται 17 εκ. ευρώ και σήμερα φθάνουμε μετά βίας τα 11 εκ.ευρώ» και προσέθεσε:

«Οι δεσμεύσεις που λαμβάνει ο αναπληρωτής υπουργός  Παιδείας θα δεσμεύουν και την επόμενη κυβέρνηση αφού η ΝΔ θα είναι το πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές ή κυβερνητικός εταίρος. Ο ΛΑΟΣ είναι πάντοτε οπαδός συνεργασίας. Δεν θα είναι αντι- παραγωγική δύναμη όπως η αριστερά»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook