Για έλλειψη συστηματικότητας της κυβέρνησης Παπαδήμου έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας τους κόμματος.
Ως παράδειγμα έφερε ότι ενώ είχε προετοιμαστεί για το θέμα των επικουρικών συντάξεων ενημερώθηκε ότι το θέμα δεν θα συζητηθεί στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο.

Στην συνεδρίαση που ήταν το “εναρκτήριο λάκτισμα της προεκλογικής προσπάθειας του κόμματος” τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας έκαναν αποτίμηση της πολιτικής κατάστασης, συμφώνησαν ότι το κόμμα πρέπει να τεθεί σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας και ανανέωσαν το ραντεβού τους για μετά από 15 ημέρες.

Ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του αντιπροέδρου του κόμματος κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου ο οποίος είπε ότι “δεν πρέπει να εκπέμπουμε οξύτητα αλλά να δίνουμε την εντύπωση της ήρεμης δύναμης”. Στην εισήγηση δε του κ. Γιώργου Κουμουτσάκου ο οποίος ανέφερε ότι “το ΠΑΣΟΚ είναι σε παρακμή και η Αριστερά δεν μπορεί να αρθρώσει εναλλακτική πρόταση και γι αυτό η μόνο η ΝΔ μπορεί να δώσει λύση” ο κ. Αβραμόπουλος παρενέβη και είπε ότι “δεν πρέπει να δώσουμε το μήνυμα ότι είμαστε μόνοι μας”. Μετά την αμηχανία που επικράτησε στους παριστάμενους ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε ότι “δεν είπα ότι είμαστε μόνοι μας αλλά ότι μόνο εμείς μπορούμε να προσφέρουμε εναλλακτική λύση”.

Ο έτερος αντιπρόεδρος του κόμματος κ. Σταύρος Δήμας είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους γιατί  η κυβέρνηση είτε θα πετύχει και θα έχει ολοκληρώσει το έργο της οπότε θα οδηγήσει σε εκλογές είτε θα αποτύχει και κανείς δεν θα θέλει να παραμείνει στην εξουσία. Κατέληξε δε ότι η ΝΔ θα πρέπει να επιστρατεύσει όλες τις δυνάμεις της με στόχο την αυτοδυναμία.

Στην δική της τοποθέτηση η κυρία Ελίζα Βόζενμπεργκ ανέφερε ότι “πρέπει να τελειώσει η ιστορία με τα νέα μέτρα και τους εκβιασμούς”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook