Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 26 Ιουλίου η επίσκεψη της Πολωνικής αντιπροσωπείας της Περιφέρειας του Λουμπούσκι στο Επιμελητήριο Ρεθύμνης μετά από πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης και της Αντιπεριφέρειας της Περιφεριακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από στελέχη φορέων, εκπροσώπους επιχειρήσεων καθώς και προσωπικό της Πολωνικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Συμμετείχαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κα Μαίρη Λιονή, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού -επιχειρηματικότητας- εθελοντισμού κα Πέπη Μπιρλιράκη και εκπρόσωποι φορέων του Ρεθύμνου.

Το Επιμελητήριο εκπροσώπησε o Πρόεδρος του κ. Γιώργος Γιακουμάκης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Ευάγγελος Μανιουδάκης, ενώ συμμετείχαν ακόμη στελέχη των τοπικών επιχειρήσεων με εξαγωγικό προσανατολισμό.

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, ο κ. Γιακουμάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ενδεικτικό του καλού κλίματος που ήδη έχει αναπτυχθεί αποτελεί ο αριθμός των Πολωνών επισκεπτών στην Κρήτη που έχει αυξηθεί εντυπωσιακά κατά τα τελευταία χρόνια, με τη φετινή μάλιστα αύξηση να αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι. Τόνισε επίσης ότι οι επισκέπτες αυτοί μπορούν να αποτελέσουν και τους καλύτερους πρεσβευτές των προϊόντων μας στην Πολωνική αγορά, μιας χώρας που αριθμεί σχεδόν 40 εκατομμύρια κατοίκους.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κα Λιονή, αναφέρθηκε στη μακρόχρονη συνεργασία μεταξύ των δύο περιφερειών καθώς και το υφιστάμενο σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ τους, το οποίο ελπίζεται να επεκταθεί και να επεκταθεί στη μετα covid περίοδο.

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Μπιρλιράκη παρουσίασε τον Δήμο Ρεθύμνου ως προς τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του, αλλά και ως προς την κατάσταση των υποδομών φιλοξενίας στον τομέα του τουρισμού. Προτεινε επίσης τη συνεργασία των φορέων της Κρήτης και της Περιφέρειας του Λουμπούσκι σε κοινά ευρωπαικά προγράμματα διακρατικής συνεργασίας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν επαφές με αντικείμενο τις δυνατότητες συνεργασιών μεταξύ των επιχειρηματιών που συμμετείχαν στη συνάντηση και των Πολωνών επιχειρηματιών, τα στοιχεία επικοινωνίας των οποίων είναι διαθέσιμα από το Επιμελητήριο Ρεθύμνης. συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες για την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Πολωνία στην Κρήτη αλλά και την ανάδειξη-προώθηση στην πολωνική αγορά των πιστοποιημένων κρητικών προϊόντων
Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, πέραν της προσφοράς Πολωνικών προϊόντων, αναδείχθηκε το ενδιαφέρον αρκετών επιχειρηματιών της Περιφέρειας του Λουμπούσκι για τα τοπικά μας προϊόντα και ειδικότερα για το ελαιόλαδο και βρώσιμες ελιές, αλλά και για άλλα προϊόντα διατροφής, όπως τα τυριά, κρασί και σταφίδα, μέλι καθώς και συσκευασμένα φρούτα.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook