????????????????????????????????????


Έκλεισε την Κυριακή δυναμικά τις «πύλες» του ο νέος θεσμός «Φεστιβάλ Γης- Άνθρωποι και Προϊόντα» , ο οποίος συνδιοργανώθηκε στη Δυτική Τάφρο των Ενετικών οχυρώσεων της πόλης των Χανίων από την Περιφέρεια Κρήτης, όλους τους Δήμους και το Επιμελητήριο Χανίων. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ έκλεισαν με σύντομους χαιρετισμούς εκ μέρους  της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης: τον κ. Αντώνη Παπαδεράκη, Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας, Εμπορίου και Κοινωνικής Οικονομίας και πρόεδρος της Περιφερειακής Αναπτυξιακής, τον κ. Γιάννη Νικηφοράκη, Αντιδήμαρχο Πρωτογενή τομέα του Δ. Χανίων, και τον κ. Δημήτρη Μουντάκη, μέλος της Διοικητικής Επιτροπής και Υπεύθυνο συμβουλευτικής υποστήριξης επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Χανίων.

Οι εκπρόσωποι της Οργανωτικής επιτροπής  τόνισαν με ενθουσιασμό ότι στο πενθήμερο, 20-24 Ιουλίου, περισσότεροι από 10.000 Έλληνες και ξένοι καταναλωτές απόλαυσαν με όλες τις αισθήσεις τους την αναπλασμένη Δυτική Τάφρο των Ενετικών Οχυρώσεων, επιβράβευσαν την κοινή προσπάθεια όλων των φορέων της Αυτοδιοίκησης και της Επιχειρηματικότητας για ποιοτική αναβάθμιση και διεύρυνση του θεσμού του «Αγροτικού Αυγούστου» ο οποίος έκλεισε το κύκλο του .

Το κεντρικό μήνυμα «Χανιά-τόπος να ΄ρθεις, τρόπος να ζεις» του Φεστιβάλ Γης 2022 συνένωσε αποτελεσματικά 70 εκθεσιακές συμμετοχές Αυτοδιοίκησης, Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων, Επιχειρήσεων, Παραγωγών και Πολιτιστικών σχημάτων σε μια πολυδιάστατη εμπειρία για χιλιάδες επισκέπτες από κάθε ηλικία και κάθε χώρα, ώστε να αποκτήσουν βιωματική πλέον σχέση με τον εξαιρετικό Διατροφικό και Πολιτιστικό πλούτο των Χανίων.

Επιπλέον, αξιόλογες επιστημονικές και εκπαιδευτικές συζητήσεις με εκλεκτούς επιστήμονες, παραγωγούς, συνεταιριστές και καλλιεργητές της Κρήτης «φώτισαν» τις προκλήσεις και τις αναγκαίες στρατηγικές για το Μέλλον του Αγροδιατροφικού τομέα των Χανιών και των μοναδικών προϊόντων του (π.χ. αβοκάντο, χαρούπι, μέλι κ.α). Παράλληλα, εκατοντάδες μικροί Χανιώτες κάθε ηλικίας είχαν τις προηγούμενες ημέρες την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να ευαισθητοποιηθούν με «όχημα» τις Εικαστικές Τέχνες και την υποστήριξη σημαντικών καλλιτεχνών και δασκάλων σε σχέση με τη Γη και το Περιβάλλον.

Στο «Φεστιβάλ Γης», οι Χανιώτες επιχειρηματίες, παραγωγοί και θεσμικοί φορείς έθεσαν γερά θεμέλια για έναν καινοτόμο θεσμό της τοπικής κοινωνικής και οικονομικής ζωής και απέδειξαν στην πράξη ότι η δική τους ενότητα, σε συνδυασμό με σχέδιο και σκληρή δουλειά είναι ο μοναδικός σίγουρος δρόμος για την Ανάκαμψη και το Μέλλον.

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί όλους όσους εργάστηκαν για την επιτυχία του Φεστιβάλ Γης ,την Περιφερειακή Αναπτυξιακή Εταιρία Κρήτης ως φορέα Υλοποίησης του Φεστιβάλ, την Εφορία Αρχαιοτήτων Χανίων για την παραχώρηση του χώρου,τις επιχειρήσεις και παραγωγούς, τους πολιτιστικούς συλλόγους και συγκροτήματα, τους χορηγούς της εκδήλωσης, τους δημοσιογράφους και μέσα επικοινωνίας που υποστήριξαν αυτό το πρώτο αυτό βήμα του Φεστιβάλ Γης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook