Η πλευρά Σταθάκη που συνοδευόταν από κατοίκους των περιοχών που οι δρόμοι τους δεν έχουν επισκευαστεί και δεινοπαθούν καθημερινά, τονίζει ότι την τελευταία 3ετία δεν έχει γίνει κάποια κίνηση από τη δημοτιή αρχή Κισσάμου ώστε να αξιοποιήσει τα 9,5 εκατομμύρια ευρώ που είχαν εγκριθεί το 2019.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2019 το Υπουργείο Υποδομών ενέκρινε κονδύλια ύψους 92 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από τις “θεομηνίες” για ολόκληρη την Κρήτη.

Σε ό,τι αφορά την Κίσαμο είχε εγκρίνει το ποσόν των 9,5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο η αντιπολίτευση κατηγορεί τη δημοτική αρχή Κισάμου ότι δεν έχει αξιοποιήσει.

Αναφορά για τις ζημιές σε κεντρικούς δρόμους της Κισάμου γίνεται εν προκειμένω για τα χωριά:

Μελισσιά (τοπική κοινότητα Κάμπου)
Μουρί, Νησία (τοπική κοινότητα Βουλγάρω)

  • Mελλισιας, τοπική κοινότητα Καμπου
  • Μουρί, Νησί τκ Βουλγαρω
  • Σάσαλος, Συρικάρι

Oι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών ζητούν από την αντιπεριφέρεια, οι δρόμοι αυτοί να ενταχθούν στον προγραμματισμό αποκατάστασης.

“Η δημοτική αρχή αναλώνεται σε αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιΐας και δεν ασχολείται με την ασφαλτόστρωση των κεντρικών δρόμων”, επισημαίνει ο κ. Σταθάκης.

Η πλευρά του δήμου Κισσάμου πάντως διά του εντεταλμένου σύμβουλου κ. Νεκτάριου Κουμάκη κατηγόρησε τον πρώην δήμαρχο ότι επί δικής του θητείας και λόγω κωλυσιεργίας ο δήμος δεν αποκόμισε μεγαλύτερο ποσό ως αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστησαν περιοχές της Κισάμου το 2019. Μάλιστα, συνέκρινε τα 9,5 εκ. ευρώ με τα περίπου 33 εκ. ευρώ που πήρε ο δήμος Πλατανιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook