Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν είχαν, όπως εγράφη, μεγάλης σημασίας συνάντηση στην Αθήνα.

Εκείνο πάντως που δεν έγινε τόσο γνωστό ήταν ότι οι δύο άνδρες μαζί με τους συνεργάτες τους γεύτηκαν την παραδοσιακή κρητική κουζίνα σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Οι υψηλοί προσκεκλημένοι του πρωθυπουργού γεύτηκαν τα υπέροχα εδέσματα που ετοίμασε ο πολύπειρος και γνωστός Χανιώτης σεφ Στέφανος Μπουρδάκης που δραστηριοποιείται εδώ και 40 χρόνια, ενώ αποτελεί επιλογή της οικογένειας Μητσοτάκη για πάνω από 25 χρόνια.

Το κρητικό δείπνο περιελάμβανε:

  • Ντολμαδάκια
  • Σαλάτα Ντάκο
  • Γαμοπίλαφο με κρέας βραστό από τις κρητικές μαδάρες
  • Αρνάκι με πατάτες φούρνου και σάλτσα ντομάτας
  • Γλυκό κανταΐφι, me κρέμα μαστίχα και παγωτό τριαντάφυλλο
  • Φρούτα

Όπως σημειώνει στο Flashnews.gr o κ. Στέφανος Μπουρδάκης ιδιοκτήτης του catering “Βourdakis Executive Events Services”, “ο Σαουδάραβας πρίγκηπας ήταν ένας χαμογελαστός άνθρωπος. Μάλιστα μου έδωσε συγχαρητήρια γιατί τα βρήκε όλα εξαιρετικά!”.

“Η Κρήτη αναφέρθηκε σε συζήτηση στο δείπνο όπως και το κρητικό φαγητό και αυτό είναι το σημαντικό. Η οικογένεια Μητσοτάκη είναι γνωστό ότι αγαπάει την κρητική κουζίνα”, μας τόνισε ο κ. Μπουρδάκης.

Το σημαντικό είναι πάντως ότι η οικογένεια Μπουρδάκη συνεχίζει την παράδοση καθώς νεότερα μέλη της ασχολούνται με την μαγειρική υψηλής ποιότητας.

Δείτε τα πιάτα

Ο ντάκος
Αρνάκι με πατατούλες και σάλτσα ντομάτας
Κανταΐφι με παγωτό τριαντάφυλλο
Ο κ. Μπουρδάκης με τον Σαουδάραβα υπουργό Οικονομικών

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook