Μία πυρκαγιά, που οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, κατέστρεψε 10.000 στρέμματα και απειλεί το θέρετρο Ελ Όγιο στην Παταγονία της Αργεντινής (σε απόσταση 1.075 χλμ νοτιοδυτικά του Μπουένος Άιρες), ανακοίνωσαν χθες οι αρχές.

«Περίπου 10.000 στρέμματα έχουν καεί», τόνισε στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης της περιοχής Τσουμπούρ Μάρτιν Μπούσι. «Πασχίζουμε να καταστείλουμε την πυρκαγιά, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, που οφείλονται στην ξηρασία και στις υψηλές θερμοκρασίες των 33 βαθμών», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κυβερνήτης δήλωσε πως 150 πυροσβέστες και μέλη διασωστικών ομάδων συμμετέχουν στις προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που κατ’ αυτούς οφείλεται σε εμπρησμό. «Υπήρξαν τουλάχιστον είκοσι εστίες εγκληματικής φύσεως που κατασβέσθηκαν από τους πυροσβέστες», δήλωσε ο κυβερνήτης.

Σαράντα άνθρωποι απομακρύνθηκαν, ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί, υπογράμμισε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας Χαβιέρ Τουρινάν, καλώντας παράλληλα όλους όσους εξακολουθούν και βρίσκονται στα δάση «να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους».

Το παραθεριστικό θέρετρο του Ελ Όγιο, που αριθμεί 3.500 κατοίκους και αυτήν την εποχή – θέρος για τους αντίποδες -φιλοξενεί πολλές εκατοντάδες επισκέπτες, απειλείται πλέον άμεσα. Ένα αεροσκάφος, το οποίο συμμετείχε στις επιχειρήσεις πυρόσβεσης συνετρίβη χθες, όμως ο κυβερνήτης του βγήκε από τα συντρίμμια σώος και αβλαβής.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν πολλαπλασιαστεί οι δασικές πυρκαγιές στην Αργεντινή και στη γειτονική Χιλή, όπου δεκάδες χιλιάδες στρέμματα έχουν απανθρακωθεί ήδη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook