Έξι αερομεταφορείς κατέθεσαν προσφορές στο διεθνή διαγωνισμό για τη διαχείριση των 24 τακτικών δρομολογίων της άγονης γραμμής, συμπεριλαμβανομένου και της Σητείας, για διάστημα τεσσάρων ετών, έως το 2016.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΥΠΑ, οι εταιρείες που υπέβαλαν προσφορά είναι οι εξής:

– OLYMPIC AIR , για 14 άγονες αεροπορικές γραμμές και συγκεκριμένα από Αθήνα για Αστυπάλαια, Ικαρία, Λέρο, Μήλο, Κύθηρα, Νάξο, Πάρο, Κάρπαθο, Σκιάθο, Κάλυμνο. Από Ρόδο για Κάρπαθο- Κάσο- Σητεία, επίσης από Ρόδο για Κω- Κάλυμνο- Λέρο- Αστυπάλαια, Ρόδος- Καστελόριζο και Θεσσαλονίκη- Κέρκυρα.

– AEGEAN AIRLINES , για 8 άγονες αεροπορικές γραμμές και συγκεκριμένα από Αθήνα για Κάρπαθο, Σητεία, Σκιάθο, Σκύρο και από Θεσσαλονίκη για Καλαμάτα, Κέρκυρα, Σάμο και Χίο.

– ASTRA AIRLINES , για 6 άγονες αεροπορικές γραμμές, και συγκεκριμένα από Αθήνα για Σκιάθο και Σητεία και από Θεσσαλονίκη για Κέρκυρα, Καλαμάτα, Σάμο, Χίο.

– SKY EXPRESS , για 6 άγονες αεροπορικές γραμμές και συγκεκριμένα Λήμνος- Μυτιλήνη- Χίος- Σάμος- Ρόδος, Αλεξανδρούπολη- Σητεία, Ακτιο- Σητεία, Κέρκυρα- Κεφαλονιά- Ζάκυνθος- Κύθηρα, Αθήνα- Σκύρος και Θεσσαλονίκη- Σκύρος.

– AEROLAND , για 2 άγονες αεροπορικές γραμμές και συγκεκριμένα από Αθήνα για Μήλο και από Αθήνα για Νάξο.

– ΜΙΝΩΪΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ , για 11 άγονες αεροπορικές γραμμές και συγκεκριμένα από Αθήνα για Αστυπάλαια, Ικαρία, Λέρο, Κύθηρα, Σητεία, Σκιάθο, Κάρπαθο και από Θεσσαλονίκη για Καλαμάτα, Χίο, Σάμο, Κέρκυρα.

Θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των φακέλων από την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού , για τις άγονες αεροπορικές γραμμές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook