Αναλυτικά στην ανακοίνωση την οποία υπογράφουν οι εκλεγμένοι στο διοικητικό συμβούλιο του εμπορικού συλλόγου με την Αγωνιστική συνεργασία εμπόρων, Βουρλακης Νικος και Κανδηλιερακης Γιωργος   αναφέρονται τα εξής:

«Την Τρίτη 26/7 συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του εμπορικού συλλόγου Χανίων. Η αγωνία από όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ήταν  μεγάλη ,αλλά για διαφορετικούς λόγους από το καθένα.

Εμείς μεταφέραμε την αγωνία των εκατοντάδων συναδέλφων αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων της πόλης μας για τα φλέγοντα θέματα που τους απασχολούν καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις και τρόπους διεκδίκησης .

Φάνηκε όμως  για άλλη μια φορά ότι μοναδική αγωνία για την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου και του προεδρείου είναι μια. Να εξωραΐσει με κάθε τρόπο το «θεάρεστο» έργο της κυβέρνησης της Ν.Δ. και παράλληλα να μην ακουστεί η αγωνία  των αυτοαπασχολουμένων και μικρών εμπόρων που δοκιμάζονται χρόνια τώρα από τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις.

Αντιτάχθηκαν σε κάθε πρόταση για δράση και διεκδίκηση αυτονόητων μέτρων για την επιβίωση μας  μαζί με όλους αυτούς που πλήττονται από τις ίδιες πολιτικές.

  Δεν ίδρωσε το αυτί τους λες και η ακρίβεια ( σε ενέργεια ,καύσιμα ,πρώτες ύλες ,είδη πρώτης ανάγκης ) δεν  κατατρώει το όποιο εισόδημα βγαίνει αυτό τον καιρό .

Μάλλον δεν άκουσαν για τα νέα  καυτά μετρά που έρχονται  στους λογαριασμούς ενέργειας  με την απάτη της  κυβέρνησης για δήθεν κατάργηση της Ρήτρας αναπροσαρμογής δίνοντας μποναμάδες στις εταιρείες-παροχους  και ενεργειακή φτώχια σε εμάς .

 Έκαναν πως δεν είδαν τα «ραβασάκια» που έστειλε  η κυβέρνηση και  απαιτεί την επιστροφή  της επιστρεπτέας προκαταβολής λες και εμείς κλείσαμε τα μαγαζιά μας επειδή το θέλαμε .Λες και η κυβέρνηση δεν φέρει στο ακέραιο την ευθύνη της διαχείρισης στην περίοδο της πανδημίας και τα συνεχόμενα άνοιξε κλείσε .

Για το δημόσιο σύστημα υγείας στον νομό μας που έχει φτάσει στα όρια του δεν ξέρουν τίποτα να πουν; .Ένα θέμα που αφορά το σύνολο σχεδόν της τοπικής κοινωνίας και που από καιρό είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου  καταθέτοντας προτάσεις αλλά και ζητώντας από κοινού εμπορικός σύλλογος  με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου να απαιτήσουμε την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας .

Εκεί όμως που το τερμάτισαν ήταν με την απόφαση  τους για υλοποίηση «Λευκής νύχτας». Μια ενέργεια που για την υλοποίηση της χρειάζεται παράτασή ωραρίου. Αλήθεια πως πήραν αυτήν την απόφαση μην έχοντας ρωτήσει πρώτα την γνώμη από  τους άμεσα εμπλεκομένους που δεν είναι άλλοι από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Μια ενέργεια που στο μέλλον θα έχει αρνητικές συνέπειες στη ζωή μας αν πάρει ποιο μόνιμο χαρακτήρα αφού ωφελημένοι πάλι θα είναι οι πολυεθνικές και οι διάφορες μεγάλές εμπορικές επιχειρήσεις όπως έχουν δείξει παλαιότερες έρευνες .

Συνάδελφοι, συναδελφισες οι «εκπρόσωποι» μας αυτοί, δε εκπροσωπούν τα συμφέροντα του αυτοαπασχολούμενου και του μικρού έμπορα .Είναι πιστοί κυβερνητικοί συνδικαλιστές. Κάνουν πλάτες στα μεγάλα  εμπορικά συμφέροντα.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook