Στα Χανιά βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας (01/08) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκίνησε την επίσκεψη του στην πόλη λίγο μετά τις 11:00 κάνοντας βόλτα στο εμπορικό κέντρο και συνομιλώντας με τους επιχειρηματίες και συνοδευόμενος από στελέχη και φίλους του κόμματος.

Στην συνέχεια είχε και συνάντηση με εκπροσώπους εμπορικού κόσμου με τους οποίους η συζήτηση αφορούσε πρωτίστως θέματα οικονομίας, στην ακρίβεια και στον τουρισμό.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «το κόστος ζωής είναι απαγορευτικό για την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών αλλά και για την προσπάθεια που κάνουν οι επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας να επιβιώσουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη συνεχίζει να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Την πραγματικότητα όμως ο ελληνικός λαός την πληρώνει καθημερινά στο κόστος ζωής, στα ενοίκια, στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας. Τα ελληνόπουλα ψάχνουν στέγη για να πάνε στα Πανεπιστήμια και να σπουδάσουν, να ανοίξουν μια νέα σελίδα στη ζωή τους, αλλά δεν βρίσκουν προσιτή, φτηνή κατοικία για να χτίσουν τη νέα τους ζωή. Αυτά είναι πολύ μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν έχει καμία μα καμία διάθεση να τα αντιμετωπίσει. Γι’ αυτό γρήγορα πρέπει τα πράγματα να αλλάξουν και να αποκτήσουμε μια Κυβέρνηση η οποία να έχει στον πυρήνα της τις σοσιαλδημοκρατικές αξίες. Τις αξίες που θέλουν κοινωνική δικαιοσύνη, διαφάνεια και αξιοκρατία και μια οικονομία ζωτική με πολλές καλές θέσεις εργασίας για τα ελληνόπουλα, για να μείνουν στον τόπο τους, να παράξουν, να κάνουν οικογένειες και να έχουμε πραγματικά καλύτερη προοπτική ως χώρα».

Απαντώντας σε ερώτηση για την καταγγελία απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «δεν είναι προσωπικό ζήτημα αλλά ζήτημα Δημοκρατίας. Και είναι το λιγότερο ύποπτη η στάση του Μεγάρου Μαξίμου να προσπαθεί να υποβαθμίσει αυτό το ζήτημα διαχέοντας συνεχώς είτε από τα στελέχη της ΝΔ είτε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο fake news στην ελληνική κοινωνία. Συνεχώς προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα. Σήμερα άκουσα να υποστηρίζουν ότι είναι μια απλή κυβερνοεπίθεση. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ξέρει πολύ καλά ο κ. Μητσοτάκης περί τίνος πρόκειται. Πόσο σοβαρή είναι η απόπειρα να γίνει ρομπότ το κινητό ενός υποψήφιου πολιτικού αρχηγού. Δεν περιμένω να μας πει η ΕΥΠ ότι δεν είναι πίσω από αυτά, από αυτή την προσπάθεια που υπονομεύει τη Δημοκρατία και τους θεσμούς. Περιμένω να μας πουν οι αρμόδιοι, η Δικαιοσύνη και οι μυστικές υπηρεσίες, ποιοι κρύβονται πίσω από τέτοιες δόλιες πρακτικές που το επαναλαμβάνω, δεν είναι μια απλή συνακρόαση. Είναι η προσπάθεια να καταγραφεί υλικό μέσα από την κάμερα, ακόμη και ηχητικά. Είναι πρωτοφανές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Έχουν ελεγχθεί περίπου 250 κινητά Ευρωβουλευτών και δεκάδων συνεργατών τους και δεν βρέθηκε σε κανέναν τίποτα παρόμοιο. Να σταματήσει να λέει ψέματα ο κ. Οικονόμου που υποστήριξε προχθές ότι έγινε και σε άλλους. Να μας πει τα ονόματα ευθέως η ΝΔ, σε ποιους άλλους Ευρωβουλευτές που έγινε έλεγχος, βρέθηκε παρόμοιο λογισμικό» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε:

«Ας αφήσουν τη Δικαιοσύνη να κάνει καλά τη δουλειά της. Είναι θέμα Δημοκρατίας. Δεν είναι προσωπικό ζήτημα. Εγώ δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να αφήσει αυτή την ιστορία να περάσει έτσι. Η Ελλάδα και ο Ελληνικός λαός, ο λαός της Κρήτης, ο λαός των Χανιών είναι ένας δημοκρατικός λαός. Δώσαμε αγώνες για να έρθει η μεταπολίτευση. Καταβάλαμε τεράστια προσπάθεια για να πάνε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας πρακτικές συγκεκριμένων παρατάξεων της προηγούμενης δεκαετίας. Ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και ως απλός Έλληνας πολίτης θα δώσω αγώνα για να μην επαναληφθούν αυτές οι χυδαίες πρακτικές στην πατρίδα μας, ώστε κάθε πολίτης να νιώθει ότι ζει ασφαλής και μεγαλώνει τα παιδιά του σε μια κανονική χώρα με ισχυρή δημοκρατία και σεβασμό στα δικαιώματα του ανθρώπου».

Μετά την επίσκεψη του στο εμπορικό κέντρο της πόλης, ο Νίκος Ανδρουλάκης μετέβη στο Δημαρχείο Χανίων. Εκεί τον υποδέχτηκε ο δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης

Ακολούθησε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή.

Το απόγευμα στις 20:00 θα πραγματοποιήσει ομιλία για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην πλατεία του Βατόλακκου του Δήμου Πλατανιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook