Οι μικροί, μεγάλοι και παλαίμαχοι κολυμβητές κάλυψαν απόσταση 122 χιλιομέτρων συνεχόμενης κολύμβησης, πλησιάζοντας το ρεκόρ των 125.

Ο ΝΟΧ αναφέρει τα εξής:

Ο μαραθώνιος κολύμβησης επέστρεψε και επιβεβαίωσε ξανά τη συμμετοχικότητα που τον χαρακτηρίζει, αλλά και τη χαρά, που προσφέρει στα ίδια τα παιδιά, στους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.

Πλησιάζοντας το ρεκόρ των 125 χιλιομέτρων, μικροί, μεγάλοι, αλλά και παλαίμαχοι κολυμβητές είχαν την ευκαιρία να καλύψουν μια απόσταση 122 χλμ. συνεχόμενης κολύμβησης, διασκεδάζοντας πραγματικά. Ειδικότερα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ήταν αυτοί που, όπως πάντα, ανέλαβαν δράση, φροντίζοντας να καλύψουν τις απαραίτητες αποστάσεις όταν η ώρα ήταν δύσκολη και ειδικότερα τις πρώτες πρωινές… Αλλωστε, όπως συμβαίνει πάντοτε, ο μαραθώνιος κολύμβησης είναι διάρκειας 24 ωρών, ξεκινώντας αυτή τη φορά στις 9 το πρωί του Σαββάτου (30/7) και ολοκληρώθηκε στις 9 το πρωί την επόμενη μέρα.

«Ο μαραθώνιος ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 όταν η πισίνα είχε τότε θαλασσινό νερό» τονίζει ο επικεφαλής προπονητής του τμήματος κολύμβησης, Κώστας Τζιλιβάκης. «Αυτοί ήταν οι πρώτοι αγώνες που είχαμε κάνει, ο πρώτος μαραθώνιος. Από τότε το συνεχίσαμε και το αναπτύξαμε… Φέτος δεν έχουμε βάλει κάποιο στόχο όσον αφορά την απόσταση που θα καλύψουμε αλλά το σημαντικό είναι πως υπάρχουν πάρα πολλοί κολυμβητές, τα φαγητά που υπάρχουν είναι με τη βοήθεια όλων των γονέων και όχι τόσο μονάχα του συλλόγου και είμαστε μια μεγάλη παρέα».

Ο μαραθώνιος κολύμβησης είχε και φέτος τη φροντίδα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κολύμβησης, που ανέκαθεν είναι ο διοργανωτής. Μεταξύ άλλων, ετοιμάστηκαν πολλά φαγητά, δεκάδες εδέσματα, υπήρχε μουσική και ένα κλίμα χαράς και διασκέδασης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου, κ. Σάββα Σεργάκη: «Μετά από τρία χρόνια λόγω κορονοϊού καταφέραμε να διοργανώσουμε τον μαραθώνιο, που είναι μια γιορτή για τα παιδιά. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί όλοι οι γονείς που παρευρέθηκαν στο κολυμβητήριο συνεισέφεραν ο καθένας τους με τον δικό του τρόπο, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι καταφέραμε να κλείσουμε και αυτή την χρόνια επιτυχημένα. Οι επιτυχίες των παιδιών αντικατοπτρίζονται κυρίως στα πρόσωπα τους… Το γεγονός και μόνο ότι φέτος καταφέραμε παρά τις αντιξοότητες που υπήρξαν στο κολυμβητήριο να στείλουμε μια πολυμελή αποστολή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ήταν μια μεγάλη επιτυχία. Υπήρξαν παιδιά μάλιστα που ανέβηκαν μονάχα για ένα αγώνισμα, αλλά η χαρά που είχαν στα πρόσωπα τους ήταν απερίγραπτη για εμάς. Από την πλευρά μας προσφέρουμε ό,τι μπορούμε για να ικανοποιήσουμε τα παιδιά, κάτι το οποίο μπορεί να πετυχαίνουμε δύσκολα μεν, αλλά καταφέρνουμε και το πετυχαίνουμε. Ο βασικός στόχος του συλλόγου είναι να καταφέρνουμε να κάνουμε τα παιδιά να αισθάνονται όμορφα, να νιώθουν ότι έχουν μια υποστήριξη και σε ό,τι πρόβλημα παρουσιαστεί μπροστά τους να μπορούμε να το αντιμετωπίζουμε», καταλήγει ο κ. Σεργάκης.

ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, η προσοχή μεταξύ άλλων έπεσε στα παιδιά που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπως η Ερατώ Πιτσιτάκη, η Βιολέτα Μπαλαντίνου, ο Φίλιππος Αντωνογιαννάκης και η Δέσποινα Κόρακα.

Η Πιτσιτάκη επεσήμανε πως «ήταν μία περίεργη χρονιά γιατί δεν είχαμε ζήσει ολοκληρωμένη σεζόν αγωνιστικά. Η προηγούμενη ήταν ούτε η μισή λόγω της καραντίνας, οπότε φέτος ήταν μια πολύ περίεργη χρονιά και η αλήθεια είναι ότι κουράστηκα. Χαίρομαι που τελειώσαμε και από τον Σεπτέμβριο θα βάλουμε πλέον άλλους στόχους. Ο μαραθώνιος είναι πάντα μια πολύ ωραία δραστηριότητα γιατί έρχομαι από πολύ μικρή, τώρα όμως νιώθω ότι είναι πιο ωραία και το ευχαριστιέμαι πιο πολύ».

Ο Αντωνογιαννάκης: «Η χρονιά φέτος ήταν από τις πιο δύσκολες, αλλά σταδιακά χάρη και τη βοήθεια του κ. Κώστα (Τζιλιβάκη) κάναμε πολύ καλές προπονήσεις, ήταν όμως δύσκολη λόγω και της μεταβατικής κατάστασης από τον κορονοϊό. Οι στόχοι μου είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα για του χρόνου, βλέποντας κάποιο μετάλλιο στο βάθρο. Η συμμετοχή μου στον μαραθώνιο είναι πάντα μια πολύ ωραία εμπειρία και περνάμε τέλεια όλα τα παιδιά. Κολυμπάμε όλο το βράδυ, είναι μια εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν όλοι και ειδικότερα ο σύλλογος γονέων».

Η Μπαλαντίνου: «Ηταν μια πολύ δύσκολη χρονιά και ειδικότερα για μένα που είμαι στο Λύκειο λόγω των μαθημάτων αλλά και με τον κορονοϊό ήταν μια μεταβατική σεζόν. Προσωπικά δεν πίστευα ότι θα πάει τόσο καλά όσο πήγε στο τέλος, αλλά με τη βοήθεια των προπονητών μου και της ομάδας επειδή όλα τα παιδιά ήμασταν ενωμένα το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ πραγματικά, ειδικά στους αγώνες. Για του χρόνου όπου θα είμαι στη Β’ Λυκείου αυτό που θέλω, είναι να κολυμπάω και θα ήθελα στο τέλος της χρονιάς να βελτιώσω κάποια θέση μου για να βοηθηθώ και με τα μόρια στις πανελλήνιες. Ο μαραθώνιος είναι μια πολύ ωραία εμπειρία πάντα, ειδικότερα μετά τον κορονοϊό επειδή είχε αναβληθεί την προηγούμενη φορά. Εχουμε την ευκαιρία να κοιμόμαστε όλα τα παιδιά μαζί, γενικότερα να ερχόμαστε πιο κοντά με τις μικρότερες ηλικίες».

Και η Κόρακα: «Η χρονιά να πω την αλήθεια στην αρχή δεν ήταν πολύ καλή για μένα. Βέβαια στο τέλος επειδή ζοριζόμουν και με τα μαθήματα αποφάσισα ότι το ήθελα ν’ ασχοληθώ και να κάνω καλή προπόνηση και τα κατάφερα. Η συμμετοχή μου στο πανελλήνιο ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία και λιγότερο αγχωτική σε σχέση με άλλες χρονιές. Για του χρόνου είναι λίγο δύσκολο να συνεχίσω σε αυτό το ρυθμό, αλλά όσο μπορώ θα έρχομαι να κάνω τις προπονήσεις και όσο γίνεται θα προσπαθήσω να πηγαίνω και στους αγώνες».

ΤΟ “ΤΑΜΕΙΟ” ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΖΙΛΙΒΑΚΗ

Σχολιάζοντας τη φετινή χρονιά, ο προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Κώστας Τζιλιβάκης σημείωσε τα εξής: «Ηταν μια χρονιά μετά τον κορονοϊό και νομίζω ότι ήταν επιτυχημένη σε ό,τι αφορά τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων διότι συμμετείχαμε με 38 παιδιά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, αριθμός που είναι πολύ υψηλός, ο μεγαλύτερος που έχουμε πάει τα τελευταία χρόνια και γενικότερα ως σύλλογος ήμασταν από αυτούς που είχαν από τους περισσότερους αθλητές. Είχαμε 3.450 παιδιά στην α’ φάση, μονάχα αγωνιστικά, δε μιλάω δηλαδή για ανοιχτή κατηγορία. Οι συμμετοχές ήταν καλές, τα αποτελέσματα επίσης. Θα μπορούσαν να ήταν και καλύτερα διότι είχαμε 1-2 ατυχίες με παιδιά τα οποία δε μπόρεσαν να έρθουν λόγω κορονοϊού και χάσαμε έτσι σε σκυτάλες αλλά και ατομικά αγωνίσματα. Είχαμε ένα πολύ καλό όμως επίσης περιφερειακό πρωτάθλημα, με παιδιά ηλικίας από 13 έως 16 χρονών, δεν είχαμε δηλαδή καθόλου κατηγορίες ανδρών/γυναικών και εφήβων/νεανίδων, παρ’ όλα αυτά ήμασταν πρώτοι στην Κρήτη. Θα βάλουμε τους στόχους για την καινούργια χρονιά, νομίζω πως θα έχουμε τρία, μπορεί και τέσσερα παιδιά στην προεθνική ομάδα. Εκτός από την Πιτσιτάκη και τον Αντωνογιαννάκη νομίζω ότι θα έχουμε άλλα ένα ή δύο παιδιά, κάτι το οποίο θα είναι πάρα πολύ καλό για εμάς, αυτό όμως το περιμένουμε να το δούμε. Στο ερώτημα για το αν ο Ναυτικός Ομιλος μπορεί να ξαναβγάλει κολυμβητές πολύ υψηλού επιπέδου αυτό είναι στο χέρι όλων και εξαρτάται από το επίπεδο των υποδομών το οποίο θα έχουμε αλλά και τη σταδιακή ανάπτυξη που θα έχει το κολυμβητικό τμήμα τα επόμενα 2-3 χρόνια διότι ο κορονοϊός μας άφησε η αλήθεια είναι πολύ πίσω».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook