Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ «εκτιμά πολύ» τον πρόεδρο Κρίστιαν Βουλφ, δήλωσε χθες εκπρόσωπός της, δύο ημέρες μετά τη συγγνώμη του προέδρου για το τηλεφώνημα που είχε κάνει σε εφημερίδα προκειμένου να μην δημοσιευτεί μια είδηση που τον αφορούσε.

Ο Βουλφ, ο οποίος είχε ζητήσει συγγνώμη επειδή απέκρυψε δάνεια με χαμηλό επιτόκιο που έλαβε για να αγοράσει ένα σπίτι, αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι άσκησε πίεση στη μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας για να μην δημοσιοποιήσει την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι άφησε φωνητικό μήνυμα στον διευθυντή της «Μπιλντ» προειδοποιώντας ότι η δημοσίευση της ιστορίας για το δάνειο θα τους έβαζε σε πόλεμο.

Η υπόθεση πλήττει την καγκελάριο Μέρκελ, καθώς εκείνη τον είχε προτείνει.

Ο εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι η Μέρκελ χαιρετίζει την δημόσια απολογία του Βουλφ στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης το βράδυ της Τετάρτης και την χαρακτηρίζει «ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών» στο πρόσωπό του.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι η Μέρκελ «εκτιμά πολύ» τον Βουλφ τόσο ως άνθρωπο όσο και ως πρόεδρο.

Δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ARD έδειξε ότι το 61% των Γερμανών που παρακολούθησαν την συνέντευξη του Βουλφ δεν την θεώρησαν πειστική, αλλά η πλειοψηφία -56%- επιθυμεί να παραμείνει στην προεδρία παρά το σκάνδαλο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook