Σχεδόν δύο μήνες μετά την πρόσκρουση στην προβλήτα της Αγίας Ρουμέλης του πλοίου «Απόλλων» και με αποτέλεσμα την ημιβύθισή του, το Λιμενικό Ταμείο νομού Χανίων αποφάσισε να μην περιμένει άλλο την πλοιοκτήτρια εταιρεία να το απομακρύνει.

Όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δημήτρης Βιριράκης, την Τετάρτη συνεδρίασε η Λιμενική Επιτροπή η οποία συζήτησε τις εξελίξεις αναφορικά με το ναυάγιο, μετά και την μη ανταπόκριση της εταιρείας στην οποία ανήκει το πλοίο για την απομάκρυνσή του εντός συγκεκριμένης προθεσμίας.

Η λιμενική Επιτροπή αποφάσισε την ανέλκυση και απομάκρυνση του ναυαγίου  με δαπάνες του Λιμενικού Ταμείου Χανίων  «τις οποίες θα αναζητήσει από τους υπευθύνους».

Επιπλέον, όπως επισημαίνει ο κ. Βιριράκης  «λαμβάνοντας υπόψη την επικινδυνότητα του ναυαγίου ,την ενδεχόμενη περιβαλλοντολογική καταστροφή από την περαιτέρω βύθιση και καταστροφή του πλοίου το οποίο κρίθηκε από ειδικό  -ναυπηγό πραγματογνώμονα ως οριστικό ναυάγιο μη επισκευάσιμο,  αποφασίστηκε ότι η απομάκρυνση του πλοίου θα γίνει με  διαδικασίες απ ευθείας ανάθεσης (κατόπιν ειδικής  προσκλήσεως  εξειδικευμένων  εταιρειών ανέλκυσης  ναυαγίων) , για συντόμευση των  απαιτούμενων διαδικασιών .»

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook