Σε μια συνταρακτική αποκάλυψη προχώρησε ο πατέρας της 17χρονης που δολοφονήθηκε στο Περιστέρι, υπόθεση για την οποία βασικός ύποπτος είναι ο σύντροφός της, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης. Όπως ανέφερε, η κοπέλα και ο ένας από τους γιους του, έπεσαν θύματα ασέλγειας, με την 17χρονη μάλιστα να φεύγει από το χωριό της στη Βέροια γι αυτό το λόγο!

Πρόκειται για μια υπόθεση που έκανε το γύρο της Ελλάδας το 2018, και για την οποία είχαν καταδικαστεί τρεις άνδρες. Μάλιστα, τότε είχαν δοθεί στη δημοσιότητα και τα στοιχεία τους.

Το χρονικό

«Κάθομαι και βλέπω φωτογραφίες και όλο κλαίω. Πριν από ένα μήνα περνούσαμε καλά, το ‘χα στην αγκαλιά μου. Είμαι ράκος. Το παιδί μου δεν μπορεί να το φέρει κανένας πίσω», λέει απαρηγόρητος ο πατέρας της 17χρονης.

Η Νικολέτα αλλά και ο μεγάλος του γιός (από τα συνολικά 4 παιδιά της οικογένειας) πριν από λίγα χρόνια, όταν ήταν 11 και 8 ετών αντίστοιχα , στο Μακροχώρι όπου μεγάλωσαν είχαν πέσει θύματα συστηματικής ασέλγειας από τρεις άνδρες οι οποίοι καταδικάστηκαν. «Τα παιδιά βιαστήκανε. Έγιναν δικαστήρια, καταδικαστήκανε, ο ένας 53 χρόνια, ο άλλος 16-17 χρόνια. Στο σχολείο το κοροϊδεύανε, δέχτηκε bullying. Προσπαθούσε να επιβιώσει, να μην το σκέφτεται», λέει ο πατέρας.

Η είδηση της ασέλγειας σε βάρος των δυο παιδιών , το 2018 , είχε κυριαρχήσει στα μέσα. Οι εισαγγελικές Αρχές είχαν δώσει στην δημοσιότητα φωτογραφίες των δραστών, ανάμεσά τους και ένας 73χρονος ο οποίος – μετά την καταδίκη του – πέθανε στην φυλακή. Οι τρεις δράστες ασελγούσαν σε βάρος της 11χρονης -τότε- Νικολέτας και του 8χρονου αδελφού της για δυο ολόκληρα χρόνια, κατά το διάστημα 2016-17, πριν αποκαλυφθεί η αλήθεια και η Νικολέτα με την αδελφή της φύγουν για Αθήνα για να γλυτώσουν τον κοινωνικό στιγματισμό.

‘Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πατέρας της, η κοπέλα έφυγε για την Αθήνα για «να χαρεί την ζωή της, να την πάρει από την αρχή πάλι, όσο μπορούσε να χαρεί την ζωή της, να διώξει τον πόνο της. Τελικά, ορίστε, έγινε αυτό που έγινε. Σκέφτηκε ότι η σχέση της θα είναι πολύ καλή και να το αποτέλεσμα».

Θλίψη στην κηδεία της 17χρονης

Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Μακροχώρι Βέροιας η κηδεία της 17χρονης.

Οι γονείς και τα αδέλφια της, είπαν το τελευταίο «αντίο» στην άτυχη Νικολέτα, η οποία είχε μαρτυρικό θάνατο στο σπίτι της στο Περιστέρι, καθώς ο δράστης επί επτά λεπτά την έπνιγε, φράζοντας με τα χέρια του τη μύτη και το στόμα της.

Το κλίμα στο Μακροχώρι είναι από την Τρίτη το πρωί βαρύ και όλοι ζητούν τη δικαίωση της 17χρονης και την παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου της.

Δεκάδες απειλητικά μηνύματα

Δεκάδες απειλητικά μηνύματα φαίνεται πως είχε δεχθεί στο κινητό της τηλέφωνο από τον 22χρονο σύντροφό της η 17χρονη που δολοφονήθηκε. Ο 22χρονος θεωρείται βασικός ύποπτος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα από τον «Ελεύθερο Τύπο», αυτά τα απειλητικά μηνύματα προέκυψαν από την πρώτη ανάσυρση δεδομένων του κινητού τηλεφώνου της 17χρονης στην οποία προχώρησαν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής. Έπεται η λεπτομερέστατη εξερεύνηση των ηλεκτρονικών πειστηρίων από τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, τα μηνύματα αυτά είχαν αποσταλεί λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία της και αφότου η κοπέλα ζήτησε από τον 22χρονο καταζητούμενο να χωρίσουν και να της δώσει τα πίσω τα κλειδιά του σπιτιού της. Ο 22χρονος του οποίου τα ίχνη αναζητεί ακόμα η ΕΛΑΣ φαίνεται πως έγινε ιδιαίτερα επιθετικός και έστειλε απειλές, αρνούμενος να χωρίσουν.

Πού στρέφονται οι έρευνες

Ο 22χρονος φέρεται μετά το έγκλημα να επισκέφθηκε φιλικό του σπίτι, να μάζεψε κάποια πράγματά του και εν συνεχεία να εξαφανίστηκε. Την ίδια ώρα συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις τόσο για τα τελευταία λεπτά της 17χρονης όσο και από τη μαρτυρία του πατέρα της ότι είχε πέσει σε μικρότερη ηλικία θύμα ασέλγειας και bullying.

Επομένως, αυτή τη στιγμή οι Αρχές ερευνούν εξετάζουν πρόσωπα από το περιβάλλον του φερόμενου ως δράστη τα οποία θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν στην προσπάθειά του να εξαφανιστεί. Οι Αρχές έχουν παράλληλα έχουν στείλει σήμα αλλά και την φωτογραφία του σε όλες τις εξόδους της χώρας και σε λιμάνια και αεροδρόμια, προκειμένου να συλληφθεί αν προσπαθήσει να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο άνδρας έχει κλειστό το κινητό του και δεν φαίνεται να έχει επικοινωνήσει με κανέναν από τη στιγμή που έγινε το έγκλημα και μετά. Αρχικά η ΕΛ.ΑΣ, θεωρούσε πιθανό ο άνδρας να κρύφτηκε μέχρι να περάσει η διαδικασία του αυτοφώρου και έπειτα να εμφανιζόταν για να δώσει τις εξηγήσεις του. Όμως κάτι τέτοιο τελικά δεν συνέβη.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook