Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 27χρονος Χανιώτης που κατηγορείται για τον βιασμό 19χρονης στα Φαλάσαρνα τα ξημερώματα της Δευτέρας (1/8).

Ο 27χρονος μετά το πέρας της 3ωρης και πλέον, διαδικασίας, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγείται στις φυλακές, έως ότου οριστεί η τακτική δικάσιμος. Ως γνωστόν, η δικάσιμος πρέπει να οριστεί εντός 18 μηνών από την ημέρα της προφυλάκισης.

Μετά την απολογία του κατηγορούμενου, που συνοδευόταν από τους δικηγόρους του, εισαγγελέας και ανακριτής έκριναν προσωρινά κρατούμενο τον 27χρονο.

Mέχρι τότε, ο κατηγορούμενος αρνούνταν την πράξη για την οποία κατηγορείται. Σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της ανάκρισης έπαιξε το ιατροδικαστικό πόρισμα που είχαν στα χέρια τους Εισαγγελέας και ανακριτής. Επίσης, κατέθεσαν και δύο μάρτυρες που φέρονται να ήταν μπροστά στο περιστατικό.

Σε κάθε περίπτωση πάντως και μέχρι να οριστεί τακτική δικάσιμος, η ανάκριση συνεχίζεται, συλλέγονται νέα στοιχεία (πχ θα υπάρξει εξέταση DNA που έχει σταλεί σε εργαστήρια στην Αθήνα) τα οποία θα διαμορφώσουν τη δικογραφία.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (5/8) ο κατηγορούμενος έφτασε στα δικαστήρια Χανίων υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ παρούσες, διακριτικά, ήταν και συγγενείς των εμπλεκόμενων πλευρών.

Η κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον 27χρονο είναι:

  • βιασμός
  • κατάχρηση ανικάνου προς αντίσταση σε ασέλγεια

Υπενθυμίζεται ότι η 19χρονη κατήγγειλε στις αρχές ότι έπεσε θύμα βιασμού τα ξημερώματα της Δευτέρας (01/08).

Η 19χρονη κοπέλα σύμφωνα με όσα κατήγγειλε βρισκόταν σε beach bar στα Φαλάσαρνα όπου γινόταν μεγάλο πάρτυ και διασκέδαζε με την παρέα της.

Λίγες ώρες αργότερα, ξημερώματα της Δευτέρας, σύμφωνα με την καταγγελία, η νεαρή κοπέλα φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού σε παραλία γνωστού beach bar στην Κίσαμο, από τον 27χρονο Χανιώτη επιχειρηματία που κατηγορείται.

Η 19χρονη μετέβη το πρωί της Δευτέρας στην Υποδιεύθυνση Ασφαλέιας Χανίων για να καταθέσει μήνυση για το τρομακτικό συμβάν που βίωσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook