Στις εκδηλώσεις στις 15 Ιανουαρίου, για τα 100 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από την παρουσία του Κρητικού στοιχείου στο Μόντρεαλ κλήθηκε να παραστεί ο περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, από τον εκπρόσωπο του συλλόγου των Κρητικών της Καναδικής πόλης Μιχάλη Χριστοδουλάκη.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Περιφέρεια Κρήτης ο κ. Χριστοδουλάκης περιέγραψε στον Περιφερειάρχη την πρόοδο του Κρητικού στοιχείου στο Μόντρεαλ όπου αριθμητικά ξεπερνά σήμερα τους 4.000.

«Στις 15 Ιανουαρίου πρόκειται να κάνουμε την πρώτη μας εκδήλωση και θα θέλαμε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης να δώσει το «παρών» και να μας τιμήσει με την παρουσία του» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Κρητικού συλλόγου Μόντρεαλ.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης ανέφερε ότι η Περιφέρεια θα είναι παρούσα για τα 100 χρόνια της Κρητικής ομογένειας στο Μόντρεαλ, επισημαίνοντας ότι η Κρήτη θα βρίσκεται πάντα κοντά στους Κρητικούς όπου γής.

«Η Περιφέρεια Κρήτης είναι δίπλα στους ομογενείς μας με τους οποίους πάντα θα συνεργαζόμαστε», είπε ο Περιφερειάρχης. Στην σημερινή συνάντηση παρόντες ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Νίκος Καστρινάκης και ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Μπαντουβάς ο οποίος τον Μάρτιο του 2009 ως τότε βουλευτής μαζί με τον σημερινό βουλευτή Μανόλη Στρατάκη είχαν εκπροσωπήσει το Ελληνικό Κοινουβούλιο σε εκδηλώσεις προς τιμήν του Ελευθερίου Βενιζέλου στο Μόντρεαλ.