Σημαντικό τρίποντο που τον ανεβάζει ψυχολογικά εν όψει της δύσκολης συνέχειας πήρε ο Εργοτέλης το Σάββατο το απόγευμα στο Παγκρήτιο Στάδιο κερδίζοντας με 1-0 τον Πανιώνιο στην αυλαία του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος της Super League.

H κρητική ομάδα με αυτή τη νίκη έφτασε στους 21 βαθμούς και σίγουρα μπορεί να ατενίζει το μέλλον της στην κατηγορία με περισσότερη αισιοδοξία και όχι τόσο άγχος που εμφάνισε ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο.

«Χρυσός» σκόρερ για το συγκρότημα του Νίκου Καραγεωργίου ήταν ο Σέρχιο Λεάλ που σκόραρε μετά από αρκετό καιρό έστω και από τα 11 βήματα εκτελώντας εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Κουτσιανικούλης στο 15΄ από τον Τσότσαλιτς.

Η εικόνα του αγώνα

Ο Εργοτέλης ξεκίνησε μουδιασμένα το ματς αλλά στο 15΄ στην πρώτη του ουσιαστική επίσκεψη στα καρέ του Σιδεράκη κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Κουτσιανικούλης ελίχτηκε ωραία από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή και ο Τσότσαλιτς στην προσπάθεια του να τον ανακόψει τον ανέτρεψε καθαρά με τον Στυλιάρα να σφυρίζει με καθυστέρηση το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λεάλ που με ένα αριστοτεχνικό πλασέ έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Ο Εργοτέλης μετά το γκολ του Λεάλ αναθάρρησε και θέλησε να πετύχει και ένα δεύτερο τέρμα γρήγορα για να καθαρίσει το ματς . Η κρητική ομάδα έφτασε πολύ κοντά σε αυτό τον στόχο στο 39΄ όταν ο Κατσικοκέρης πέρασε εξαιρετικά την μπάλα πάνω από τον Τσότσαλιτς βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Σιδεράκη όμως το πλασέ του σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Πανιωνίου.

Ο Πανιώνιος από την πλευρά του έχασε την πιο καλή του ευκαιρία στο πρώτο μέρος με το σουτ του Αμπντουλάγιεφ που απέκρουσε με τις γροθιές ο Πίρσον.

Στο δεύτερο ημίχρονο το άγχος του Εργοτέλη για να φτάσει στη νίκη έκανε τους παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου να οπισθοχωρήσουν με αποτέλεσμα να χάσουν την μάχη της μεσαίας γραμμής και ο Πανιώνιος να γίνει πιο απειλητικός σε σχέση με το πρώτο μέρος.

Παρόλα αυτά οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Καραγεωργίου παρά την πίεση του Πανιωνίου κατάφερναν με σχετική ευκολία να απομακρύνουν τις όποιες επιθετικές ενέργειες των φιλοξενούμενων που περιορίστηκαν σε ένα σου του Κούτσι στο 51΄ , και σε μια κεφαλιά του Όμο στο 76΄ που πέρασε λίγο άουτ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα ο Εργοτέλης προσπάθησε να καθαρίσει το ματς βλέποντας τον Πανιώνιο να έχει ανέβει αρκετά ψηλά και έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες στο 88΄ με τον Μπούντιμιρ και στο 89΄με τον Κουτσιανικούλη για να «κλειδώσει» μια και καλή τη νίκη του κόντρα στους Νεοσμυρνιώτες.

Εργοτέλης (Ν. Καραγεωργίου): Πίρσον, Βίσιο, Χίμπλιγκερ, Μπέτο (76’ Κυριακίδης), Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης, Λεάλ, Τζανακάκης (73’ Γιαλούσης), Κατσικοκέρης (88’ Μπούντιμιρ), Κουτσιανικούλης, Σίλβα Ζούνιορ.

Πανιώνιος (Α. Μάντζιος): Σιδεράκης, Κούρος, Όμο, Κούτσι, Κολοβός (44’ Αμπντουλάγιεφ), Γουνδουλάκης (79’ Σταυροθανασόπουλος), Σάμαρης, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Πετκάκης, Σκέμπρι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook