Όπως ήταν αναμενόμενο η στρατηγική συνεργασία με τα super market «Μασούτης» κυριάρχησε στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Προμηθευτικού & Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης Καταναλωτών Κρήτης «ΣΥΝ.ΚΑ. ΚΡΗΤΗΣ Π.Ε.» η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στα Χανιά.

Μια συνεργασία η οποία χαρακτηρίστηκε ως η μόνη λύση προκειμένου ο Συνεταιρισμός να καταφέρει να ανταπεξέλθει στον ολοένα αυξανόμενο ανταγωνισμό των μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών αλυσίδων συνεχίζοντας να προσφέρει ποιοτικά και φθηνά προϊόντα στους καταναλωτές και ικανοποιητικές συνθήκες εργασίας στους περισσότερους από 1.000 εργαζομένους του.

Εντύπωση προκάλεσε το ότι στο ξεκίνημα της συνέλευσης ο αντιπρόεδρος του ΣΥΝΚΑ Δημήτρης Αλεξάκης έκανε αναφορά σε συκοφάντηση των μελών του Δ.Σ. του ΣΥΝΚΑ από άτομα που επιδιώκουν προσωπικά οφέλη, ενώ γνωστοποιήθηκε πως σε βάρος ενός έχει κατατεθεί αγωγή η οποία θα εκδικαστεί τον Μάρτιο του 2023.

Απόστολος Αλεξάκης: Το κέρδος μου είναι δύο εμφράγματα και ζάχαρο….

Σε μια φορτισμένη από συγκίνηση ομιλία, ο πρόεδρος του ΣΥΝΚΑ Απόστολος Αλεξάκης έκανε μια σύντομη αναδρομή στην (και προσωπική) ιστορία του Συνεταιρισμού από το 1981 που ξεκίνησε να ασχολείται, ενώ στην συνέχεια αναλαμβάνοντας τα ηνία του Συνεταιρισμού παραιτούμενος από τον ΟΤΕ όπου εργαζόταν.

Όπως επισήμανε «το κέρδος μου όλα αυτά τα χρόνια είναι δυο εμφράγματα, ζάχαρο και αντικατάσταση βαλβίδας και όπως βλέπετε τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά από 15 εργαζόμενους φτάσαμε να έχουμε 1.226».

Σε ότι αφορά στην συνεργασία με την «Μασούτης» ο κ. Αλεξάκης τόνισε πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να ανταπεξέλθει ο Συνεταιρισμός. Όπως είπε η Ελλάδα είναι μια μικρή αγορά και αγοράζει προμήθειες από τις πολυεθνικές πολύ πιο ακριβά από ότι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.  

«Η συνεργασία με τον Μασούτη μπορεί να δημιουργεί ερωτηματικά σε όσους δεν γνωρίζουν την αγορά» επεσήμανε, ενώ αναφερόμενος στην δική του δημιουργία του ΕΛΟΜΑΣ προκειμένου να προμηθεύονται και να πωλούν τα super market φθηνότερα προιόντα, είπε ότι στον ΕΛΟΜΑΣ, έχει μείνει να συμμετέχει μόνο μια εταιρεία καθώς οι άλλες που συμμετείχαν πωλήθηκαν.

«Στεναχωριέμαι αφάνταστα» ανέφερε, τονίζοντας πως αυτό το θαύμα που έχει δημιουργηθεί με τον Συνεταιρισμό δεν μπορούσε να διατηρηθεί αλλιώς.

Ο Μασούτης θέλει τον τζίρο μας και εμείς θέλουμε τις παροχές του για να επιζήσουμε επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΝΚΑ.

Σε ότι αφορά στα οικονομικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην γενική συνέλευση, στις 31/12/2021 το σύνολο του ενεργητικού ήταν 116.184.464 ευρώ (έναντι 112.632.104 τον προηγούμενο χρόνο).

Τα αποτελέσματα των κερδών (μετά από φόρους) έφτασαν σε 620.331 ευρώ (έναντι 263.751 το 2020).

Τα ταμειακά διαθέσιμα στο τέλος του 2021 ήταν 3.369.199 ευρώ (έναντι 3.221.166 το 2020).

Ο προϋπολογισμός για το 2022 του Προμηθευτικού & Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης Καταναλωτών Κρήτης «ΣΥΝ.ΚΑ. ΚΡΗΤΗΣ Π.Ε.» φτάνει στα 72.450.000 ευρώ

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook