Η θεία του Έλα Κάρτερ περιέγραψε τις δραματικές τελευταίες στιγμές στο νοσοκομείο της Βρετανίας του 12χρονου Άρτσι. Όπως είπε: «Του αφαιρέθηκε κάθε φαρμακευτική αγωγή στις 10 η ώρα. Όλες οι ενδείξεις παρέμεναν απολύτως σταθερές για δύο ώρες μέχρι να μειώσουν τον αερισμό. Και τότε έγινε εντελώς μπλε…».

Πρόσθεσε, δε, πως: «Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα αξιοπρεπές στο να βλέπεις ένα μέλος της οικογένειας ή ένα παιδί να ασφυκτιά. Καμία οικογένεια δεν θα έπρεπε ποτέ να περάσει αυτό που περάσαμε εμείς, είναι βάρβαρο».

Η μητέρα του Χόλι δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Archie πέθανε στις 12.15 σήμερα. Πάλεψε μέχρι τέλους και είμαι τόσο περήφανη που είμαι η μαμά του».

Σημειώνεται πως η οικογένειά του είχε ζητήσει αρχικά το παιδί να μην αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα, όμως έχασε αυτή τη δικαστική διαμάχη. Στη συνέχεια ζητούσε το αγόρι να μεταφερθεί σε κέντρο ανακούφισης όπου θα «έσβηνε» δίπλα στην οικογένειά του με αξιοπρέπεια. Οι γονείς του έχασαν και αυτή τη προσφυγή, γιατί υιοθετήθηκε η άποψη των γιατρών που εκτιμούσαν ότι η μεταφορά του θα ήταν επικίνδυνη για τη ζωή του αγοριού.

Ο Άρτσι έπεσε σε κώμα από τις 7 Απριλίου, γιατί εικάζεται ότι είχε λάβει μέρος σε διαδικτυακή πρόκληση αφού βρέθηκε με ένα καλώδιο τυλιγμένο γύρω από το λαιμό του. Οι γιατροί θεωρούσαν ότι δεν είχε καμία ελπίδα ανάρρωσης.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook