Την Τετάρτη  10 Αυγούστου 2022 και ώρα 20:00, το Πολυδύναμο Κέντρο Χανίων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αιμοδοτών Χανίων «Άγιος Ιωάννης» και  με τη συνδιοργάνωση της τοπικής κοινότητας Μουρνιών, της Ενορίας Μουρνιών, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουρνιών, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μουρνιών και του Αθλητικού Ομίλου «Μινώταυρος», θα προβάλλει την ταινία «Τα Μυαλά που Κουβαλάς» στον αύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής.

Με έναν ευρηματικό τρόπο, η ταινία μας δίνει πολύ σημαντικά στοιχεία για την ευεξία των παιδιών και της οικογένειας.

Ένα εντεκάχρονο κορίτσι μετακομίζει σε νέα περιοχή και βιώνει μία ποικιλία από συναισθήματα καθώς προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα. Η ταινία περιγράφει τι συμβαίνει μέσα στο κεφάλι της  (inside), περιγράφοντας τα διαφορετικά συναισθήματα που νιώθει και πώς εμφανίζονται σε διάφορες στιγμές το καθένα (out). Τα συναισθήματα που παρουσιάζονται είναι ο φόβος, ο θυμός, η αηδία, η λύπη και η χαρά. Πρόκειται για μία επιλογή συναισθημάτων που βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα καθόσον οι έρευνες έχουν δείξει ότι αυτά είναι τα συναισθήματα που βιώνουμε συχνότερα.

Πρόκειται για μία ταινία που αξίζει να δείτε μικροί και μεγάλοι.

Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση για τη συσχέτιση της διαχείρισης των συναισθημάτων με το ζήτημα της εξάρτησης και θα γίνει σύντομη παρουσίαση για τις υπηρεσίες που παρέχει το Πολυδύναμο Κέντρο Χανίων. Παράλληλα τα μικρά παιδιά θα απασχολούνται δημιουργικά.

Το «Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης, με έδρα τα Χανιά» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5035309 είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

kt

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook