Χαρτονομίσματα από το μερίδιο του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα για τη συμμετοχή του στην απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά, τον Ιούνιο του 2008, φαίνεται ότι έχουν ριχτεί στην αγορά της Κρήτης, καθώς σύμφωνα με έρευνες της αστυνομίας, τις τελευταίες εβδομάδες σημειώνονται σποραδικές ανευρέσεις χαρτονομισμάτων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο «Βήμα», οι αρχές πιστεύουν ότι έχουν εντοπίσει ένα μέρος της λείας που συγκέντρωσε το συνδικάτο του εγκλήματος, αλλά και άλλοι κακοποιοί, από διάφορες απαγωγές και ληστείες τα τελευταία χρόνια.

Τα εν λόγω χαρτονομίσματα που έχουν εντοπιστεί σε διάφορες περιοχές της Κρήτης, αλλά και στην Ηλεία, ακόμη και στην πλατεία Συντάγματος, και αποτελούν χρήματα από τα λύτρα της απαγωγής του επιχειρηματία κ. Γιώργου Μυλωνα, ίσως οδηγήσουν στα ίχνη του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα.

Η απαγωγή Μυλωνά

Η απαγωγή του πρώην προέδρου του ΣΕΒ Βορείου Ελλάδος κ. Γιώργου Μυλωνά σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 9 Ιουνίου 2008 έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Ο επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος το βράδυ της Κυριακής 22 Ιουνίου, αφού οι συγγενείς του παρέδωσαν στους απαγωγείς του λύτρα ύψους 10.800.000 ευρώ.

Σε αυτή την υπόθεση φέρεται να συμμετείχε ο καταζητούμενος (σσ. και για την δολοφονία του υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιώργου Βασιλάκη) Βασίλης Παλαιοκώστας μαζί με αντιεξουσιαστές.

Από αυτά τα λύτρα μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπισθεί ποσό περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ. Τους τελευταίους μήνες έχουν όμως εντοπισθεί περίπου 1.400 χαρτονομίσματα των συγκεκριμένων λύτρων.

Τους αστυνομικούς έχει εντυπωσιάσει, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «tovima.gr» το γεγονός ότι σχεδόν όλα βρέθηκαν στην νότιο Ελλάδα – κυρίως την Κρήτη, την Πελοπόννησο και την Αθήνα. Τα ίχνη αυτών των χαρτονομισμάτων δείχνουν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τις κινήσεις του Βασίλη Παλαιοκώστα, που φαίνεται να ζει «στα πέριξ των Αθηνών».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook