Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση απάντηση που εξέδωσε ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης αναφέρει τα εξής:

Με αφορμή δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν και αφορούν επιστολή των πρώην ιδιοκτητών του όμορου ακινήτου των πηγών Πλατάνου, προς εμένα την οποία ( χωρίς να την έχω πάρει στα χέρια μου ακόμη ) στην ουσία <<απειλούν >> και <<εκβιάζουν>> ενόψει των δικαστικών αγώνων που έχουμε μπροστά μας, για να προασπίσουμε τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του δρόμου που οδηγεί στις πηγές έχω να πω τα εξής :

1) Ποτέ δεν χρησιμοποίησα ψεύδη ή συκοφαντίες κατά των πρώην ιδιοκτητών του πωληθέντος ακινήτου που είναι όμορο των πηγών.

Σέβομαι τα δικαιώματα τους από την ιδιοκτησία τους, όμως είμαι εδώ για να προασπίζω το Δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον του Δήμου Αποκορώνου , το συμφέρον των Αρμενιανών και των κατοίκων όλου του Δήμου και στέλνω το μήνυμα ότι ούτε ΄΄εκβιάζομαι΄΄ ούτε ΄΄απειλούμαι΄΄ . Δεν θα χαριστώ λοιπόν σε κανέναν προκειμένου να υπηρετήσω τον παραπάνω σκοπό ως Δήμαρχος αλλά και ως απλός Αποκορωνιώτης .

2) Η απάντηση αυτή έρχεται ως απάντηση στις φήμες που ακούστηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο περί δήθεν συμβιβασμού του Δήμου με τους νυν ιδιοκτήτες ενόψει της εκδικάσεως των ασφαλιστικών μέτρων για τον δρόμο των πηγών που θα γίνουν στις 26-09-2022 στο Ειρηνοδικείο Βάμου.

Κανείς συμβιβασμός.

Ο δήμος Αποκορώνου προχωράει μαζί με την τοπική κοινωνία στην διεκδίκηση και στην αναγνώριση των δικαιωμάτων του στις πηγές , όπως εξάλλου προκύπτει και από τις σχετικές αδειοδοτήσεις.

3) Η βεβαίωση ΤΑΠ που επικαλούνται οι πωλητές δεν έχει υπογραφεί από εμένα , όλες δε οι βεβαιώσεις ετοιμάζονται και υπογράφονται από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου και το γραφείο Δημάρχου δεν έχει καμία εμπλοκή και ανάμειξη ,ούτε φυσικά ενημερώνεται για τις αιτήσεις χορηγήσεως τέτοιων βεβαιώσεων.

Οι βεβαιώσεις ΤΑΠ δεν αποδεικνύουν εμπράγματα δικαιώματα και δεν αποτελούν τίτλους κυριότητας, εκδίδονται για να διαπιστωθεί εάν έχει καταβληθεί στον ΟΤΑ το εν λόγω τέλος ακίνητης περιουσίας.

4) Οι πρώην ιδιοκτήτες , με την επιστολή- λιβέλλο τους αυτήν , με κατηγορούν για ακραίο λαϊκισμό και ότι είμαι επιρρεπής λόγω προεκλογικής περιόδου , ότι χρησιμοποιώ δηλαδή το θέμα για εκλογικά οφέλη.

Έχω να τους απαντήσω ότι κακώς και ανεπίτρεπτα πολιτικοποιούν το θέμα , ο Δήμαρχος είναι εδώ και θα είναι εμπόδιο στα όποια παράνομα; οικονομικά συμφέροντα , τα οποία προφανώς θίχθηκαν με τις άμεσες κινήσεις που έκανε ο Δήμος Αποκορώνου και θα έχουν οικονομικές επιπτώσεις στους εμπλεκόμενους και στο μέλλον.

5) Τέλος όσον αφορά τις αναφορές της επιστολής στην ουσία του θέματος στα νομικά ζητήματα δηλαδή της ένδικης διαφοράς μας με τους ιδιοκτήτες , δεν θα απαντήσω είναι θέμα της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου και των Δικαστηρίων στα οποία ήδη εκκρεμεί η υπόθεση, την κρίση των οποίων απόλυτα εμπιστεύομαι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook