Βασίλης Φουντουλάκης Βασίλης
Φουντουλάκης

Το πρόγραμμα ΤΕΒΑ είναι γνωστό καθώς αποτελεί την ευρωπαϊκή βοήθεια προς τους άπορους καθώς υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών προς αυτούς.

Σε ό,τι αφορά την Κρήτη ωστόσο, το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει διακοπεί από τον περασμένο Ιανουάριο (του 2022) καθώς όταν προκηρύχθηκε ο διεθνής διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει να “τρέξει” το συγκεκριμένο πρόγραμμα, δύο εταιρείες εξεδήλωσαν ενδιαφέρον, με τη μία να μειοδοτεί και τη δεύτερη να καταθέτει έφεση για το αποτέλεσμα.

Επειδή λοιπόν εκκρεμεί η απόφαση του δικαστηρίου, τη δεδομένη στιγμή δεν είναι εφικτή η διανομή τροφίμων μέσω ΤΕΒΑ, εδώ και ένα 6μηνο, στους ωφελούμενους στην Κρήτη.

Όπως τόνισε στο Flashnews.gr ο Γενικός Διευθυντής Δημοσίας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σπύρος Επιτροπάκης, “το πρόβλημα που υπάρχει είναι σημαντικό. Ωστόσο για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την κατάσταση προχωρήσαμε σε νέο διεθνή διαγωνισμό των επιπλέον ποσών που διατέθηκαν από τη διαχειριστική αρχή ούτως ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να “τρέξουμε” το πρόγραμμα, πιθανότατα από τον Σεπτέμβριο. Αν φυσικά υπάρξει η απόφαση του δικαστηρίου για τον προηγούμενο διεθνή διαγωνισμό τότε θα πάρουμε περισσότερα τρόφιμα για τους ωφελούμενους αφού τα δύο προγράμματα θα τρέξουν μαζί”.

Όπως μας τόνισε πάντως ο κ. Επιτροπάκης, δεν αποκλείεται να υπάρξει ένσταση και στον δεύτερο διεθνή διαγωνισμό, από εταιρεία που δεν θα μειοδοτήσει.

Κι όλα αυτά φυσικά εις βάρος άπορων συμπολιτών μας που έχουν μεγάλη ανάγκη του συγκεκριμένου προγράμματος για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Από την άλλη, η Περιφέρεια Κρήτης δεν έχει μεγάλη ευχέρεια “ευελιξίας” και πρωτοβουλιών αφού υπάρχει ευρωπαϊκός έλεγχος που εποπτεύει αν τηρούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την εφαρμογή του προγράμματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook