Βγήκε σήμερα ο διαγωνισμός για την απόκτηση οικοπέδου στο οποίο θα δημιουργηθεί ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, έχει βρεθεί το ακίνητο το οποίο όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος ο δήμαρχος δε δημιουργεί όχληση στις γύρω περιοχές, ενώ έχει βρεθεί και το χρηματοδοτικό εργαλείο. Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος Χανίων και πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ ανέφερε ότι θα ονομάζεται Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας.

Ο ΣΜΑ από την ημέρα που θα αρχίσει να λειτουργεί ουσιαστικά θα διπλασιάσει το έργο αποκομιδής απορριμμάτων με το ίδιο κόστος, ανέφερε ο κ. Σημανδηράκης. Για παράδειγμα ένα απορριμματοφόρο που κινείται στα Περιβόλια δε θα χρειάζεται να μεταβαίνει κάθε φορά που συμπληρώνει το φορτίο του, πάνω στο Ακρωτήρι. Θα μπορεί να κάνει τη μεταφόρτωση στο σημείο που έχει επιλεγεί και στη συνέχεια να επανέρχεται και να συνεχίζει το δρομολόγιο. Άρα θα υπάρχει τεράστια εξοικονόμηση σε εργατοώρες, φθορές και καύσιμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook