Λεφτά μπορεί να μην υπάρχουν στη σύγχρονη Ελλάδα, από… πλαστά όμως υπάρχει πληθώρα! Η κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων έχει «φουντώσει» για τα καλά σε όλη τη χώρα, με τα νέα κρούσματα να καταγράφονται στην Καβάλα και τη Ναυπακτία.

Οι δύο Βούλγαροι που συνελήφθησαν από άνδρες της Ασφαλείας στην Καβάλα, είχαν πλημμυρίσει τα περίπτερα της περιοχής με πλαστά χαρτονομίσματα των 200 ευρώ αγοράζοντας μικροπράγματα και εισπράττοντας τα ρέστα σε γνήσιο χρήμα! Στην κατοχή των δυο δραστών ηλικίας 49 και 39 χρόνων βρέθηκαν οκτώ πλαστά χαρτονομίσματα των 200 ευρώ, ενώ στο αυτοκίνητο τους κατασχέθηκαν 1.005 ευρώ από τα ρέστα που είχαν πάρει και δέκα πακέτα τσιγάρων τα οποία είχαν αγοράσει με το κίβδηλο χρήμα! Οι παραχαράκτες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ η Ασφάλεια Καβάλας προσπαθεί να εντοπίσει την «πηγή» των πλαστών χαρτονομισμάτων.

*** Αποδέκτες πλαστών ευρώ σε χαρτονομίσματα όλων των αξιών, γίνονται τις τελευταίες μέρες και οι επιχειρηματίες στη Ναυπάκτο. Μόνο ένας ιδιοκτήτης πρατήριου καυσίμων, πληρώθηκε… τρεις φορές μέσα σε λίγες ημέρες με «πέτσινα» χαρτονομίσματα των 10, 20 και 50 ευρώ, αλλά όταν αντιλήφθηκε την πλαστότητα αυτοί που του τα είχαν δώσει είχαν εξαφανιστεί.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook