Σοβαρό κίνδυνο να χάσει το δεξί της μάτι αντιμετωπίζει η 49χρονη από τη Μεσσήνη που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Καλαμάτας μετά την επίθεση που δέχθηκε με καυστικό υγρό από τον πρώην σύζυγό της.

Σύμφωνα με την διοικήτρια του νοσοκομείου Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη η άτυχη 49χρονη γυναίκα που δέχτηκε την επίθεση με καυστικό υγρό ίσως χάσει το δεξί της μάτι. «Έχει σοβαρό χημικό έγκαυμα 3ου- 4ου βαθμού στο δεξί της μάτι. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εάν δεν βελτιωθεί η κατάσταση της να χάσει και την όραση της.

Το υπόλοιπο πρόσωπο είναι σε καλή κατάσταση χωρίς προβλήματα. Σε αυτήν την φάση που βρίσκεται η ασθενής και για αυτού του τύπου. Την θεραπεία που χρειάζεται στα πρώτα στάδια το νοσοκομείο μας την υποστηρίζει πλήρως αν η κατάσταση της δεν βελτιωθεί και κρίνουν οι γιατροί της ότι πρέπει να διακομιστεί για άλλες θεραπείες όπως μεταμόσχευση θα μεταφερθεί σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο. Οι γιατροί της θα δουν την κατάσταση και θα το κρίνουν» δήλωσε στο protothema.gr η διοικήτρια του νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Ελένη Αλειφέρη.

Η 49χρονη που είναι υπάλληλος καθαριστηρίου στην Ανάληψη του δήμου Μεσσήνης δέχτηκε την επίθεση τα ξημερώματα της Τετάρτης. Από την πρώτη στιγμή ο δράστης αναζητήθηκε στο περιβάλλον της γυναίκας και προσήχθη ένας άνδρας 50 ετών, ο πρώην σύζυγος της γυναίκας, ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη. Σύμφωνα με πληροφορίες, αγόρασε άκουα φόρτε (υδροχλωρικό οξύ) από το σούπερ μάρκετ, ενώ με την 49χρονη είχαν και οικονομικές διαφορές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, ο άνδρας παραφύλαγε στο σκοτάδι το θύμα και όταν αυτή στις 4 το πρωί πήγε για να ανοίξει το καθαριστήριο, την αιφνιδίασε.

Οι αστυνομικές αρχές απέκλεισαν εξαρχής το ενδεχόμενο ληστείας, όπως και η επίθεση να σχετίζεται με εργασιακές διαφορές ή με την επιχείρηση και όλα συνέκλιναν σε προσωπικά κίνητρα του δράστη. Ο κουκουλοφόρος, με ένα πανί ποτισμένο στο ίδιο υγρό με αυτό που προκάλεσε εγκαύματα στο πρόσωπο της γυναίκας, προσπάθησε να της κλείσει το στόμα για να μην φωνάξει.

Αυτή αντιστάθηκε όσο μπορούσε, αλλά ο κουκουλοφόρος κατάφερε να της ρίξει το υγρό στο πρόσωπο, πριν τραπεί σε φυγή.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook