Eurokinissi

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έκανε γνωστό πότε θα πιστωθούν τα χρήματα για τους λογαριασμούς ρεύματος του Ιουνίου, μέσω του Power Pass. Όπως γνωστοποίησε την Πέμπτη (11/08) ο υπουργός Οικονομικών, τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα πιστωθούν τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε πως «υπάρχουν λίγες εκκρεμότητες για τις αιτήσεις έως το τέλος του Μαΐου και για τον Ιούνιο. Τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα πιστωθούν τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ».

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας εξήγησε τι σημαίνει για την Ελλάδα η έξοδος από την αυξημένη εποπτεία στις 20 Αυγούστου. Η έξοδος αυτή επιβεβαιώθηκε και πριν από λίγες μέρες σε επιστολή προς την ελληνική κυβέρνηση από τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, και τον Επίτροπο Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι.

Όπως σημειώνει ο κ. Σταϊκούρας, με την εξέλιξη αυτή, μαζί με την πρόωρη εξόφληση των δανείων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών, «κλείνει ένα δύσκολο κεφάλαιο για την πατρίδα μας» ύστερα από 12 χρόνια και «η Ελλάδα επιστρέφει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα και παύει να αποτελεί εξαίρεση στην Ευρωζώνη».

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook