Συγκεκριμένα η Λαϊκή Συσπείρωση στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο της 10ης Αυγούστου, ενώ είχε δεσμευτεί η δημοτική αρχή να φέρει ως θέμα συζήτησης το θέμα της ακρίβειας το οποίο ανέδειξε με παράσταση διαμαρτυρίας στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο η επιτροπή σωματείων και φορέων κατά της ακρίβειας, δεν τήρησε τη δέσμευσή της. Και αντί η συζήτηση να ξεκινήσει γύρω από τα μέτρα που μπορεί να πάρει η Δημοτική Αρχή προκειμένου να ανακουφίσει οικονομικά τους απλούς δημότες που πλήττονται από την ακρίβεια και τις επιπτώσεις της, έγινε προσπάθεια (δεν τα κατάφεραν) η συζήτηση να ξεκινήσει και να περιστραφεί γύρω από το βασικό πρόβλημα της πόλης …. τις διαγραμμίσεις που δεν είναι εμφανείς..

Είναι πάγια η τοποθέτηση της ΛΑΣΥ Χανίων στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι υπάρχει τρόπος ακόμα και στις δύσκολες σημερινές συνθήκες μια δημοτική Αρχή, αν το θέλει, να μειώσει τα τέλη στους εργαζόμενους αντλώντας περισσότερα από όσους κερδίζουν από την τουριστική ανάπτυξη της πόλης. “Γιατί από αυτή την «ανάπτυξη» δεν κερδίζουν όλοι το ίδιο. Κάποιοι κάνουν ξενοδοχεία και επενδύσεις και κάποιοι δεν μπορούν να πάρουν ρεπό στη δουλειά τους ή να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους” όπως αναφέραμε χαρακτηριστικά.

Το μένος της δημοτικής αρχής απέναντι στους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης επειδή αποκαλύψαμε και χρεώσαμε στην δημοτική αρχή την πολιτική της επιλογή να χαρίσει σε μεγάλη εταιρία σκυροδέματος 122000€ από χρωστούμενα δημοτικά τέλη αναδεικνύει και το πολιτικό ήθος της. Έχει ευθύνη ο πρόεδρος του Δ.Σ. για την επιλεκτική εφαρμογή του κανονισμού υπέρ του αντιδημάρχου οικονομικών, αφήνοντας τον αντιδήμαρχο να απαντάει 15 λεπτά (από 2 που λέει ο κανονισμός). Είναι έκθετη η δημοτική αρχή για τα ψεύδη στα οποία κατέφυγε για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Έκθετες όμως είναι και οι υπόλοιπες παρατάξεις (Παπαδογιάννη, Αρχοντάκη, Δαμιανάκη, Βάμβουκα, Σαρρή) που τον Φεβρουάριο του 2021 είχαν ψηφίσει στο δημοτικό συμβούλιο την εν λόγω περικοπή.

Αναδείξαμε επίσης ότι την ίδια ώρα που η δημοτική αρχή καταργεί ή συρρικνώνει αναγκαίες δαπάνες από τον προϋπολογισμό προκειμένου να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο της ενεργειακής ακρίβειας, ούτε ένα δελτίο τύπου δεν έχει βγάλει να διεκδικήσει από την κυβέρνηση το σύνολο της ενεργειακής επιβάρυνσης αφού τα 420.000 ευρώ που ανακοινώθηκαν για το Δήμο Χανίων πρακτικά καλύπτουν μόλις το 1/3 των αυξήσεων του ρεύματος! Χαρακτηριστικές είναι οι περικοπές στις δαπάνες για την αποτίμηση και αξιοποίηση των δημοτικών ακινήτων (από τις 10000 ευρώ απομένουν μετά την αναμόρφωση του προϋπολογισμού 2000) ή η περικοπή δαπανών για την συντήρηση κτηρίων στη Δ.Ε. Ακρωτηρίου (από 15000 ευρώ αφαιρούνται όλα!), ή η πλήρης κατάργηση προϋπολογισμένων δαπανών για αγορά συστημάτων ασφαλείας σε δημοτικά γυμναστήρια!

Τοποθετούμενοι τέλος επί του ψηφίσματος για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Χανίων η Λαϊκή Συσπείρωση υποστήριξε ότι η αιτία του προβλήματος δεν μπορεί να προτείνεται ως λύση. Αιτία είναι η μη επαρκής στελέχωση με προσωπικό που σχετίζεται και με τα μισθολογικά που πρέπει να επιλυθούν.
Δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε ως προσωρινή λύση στα προβλήματα του ΓΝΧ η ενίσχυσή του με την μετακίνηση προσωπικού από τα περιφερειακά κέντρα Υγείας. Μια τέτοια πρόταση το μόνο που κατορθώνει είναι να βγάζει από τη δύσκολη θέση την κυβέρνηση και να κουκουλώνει αντί να λύνει το πρόβλημα. Για τους λόγους αυτούς η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε να αφαιρεθεί από το κοινό ψήφισμα η πρόταση για μετακίνηση προσωπικού και να ζητηθεί η ενίσχυση του νοσοκομείου, κάτι που η δημοτική αρχή δεν δέχτηκε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook