φωτο από icookgreek.com

Υλικά Συνταγής

  • xταπόδι: 1, γύρω στα 2 κιλά
  • ντομάτες: 2 χωρίς σπόρους, κομμένες σε κύβους
  • μαϊντανός: 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
  • ελαιόλαδο: 2-3 κουταλιές της σούπας
  • Για τη μαρινάτα
  • ελαιόλαδο: 4 κουταλιές της σούπας
  • κόκκινο ξηρό κρασί: 1/2 φλιτζάνι
  • ξίδι βαλσάμικο: 3 κουταλιές της σούπας
  • σκόρδο: 2 σκελίδες λιωμένες
  • μαύρο πιπέρι σε κόκκους: 1 κουταλάκι του γλυκού, σπασμένοι
  • ρίγανη: 1 κοφτή κουταλιά της σούπας

Εκτέλεση

Καθαρίζετε το χταπόδι, το ξεπλένετε και το βάζετε σε φαρδιά κατσαρόλα και το βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 30’ – 40’. Δεν προσθέτετε νερό – θα βγάλει τους χυμούς του. Το αποσύρετε από τη φωτιά.

Βγάζετε το χταπόδι από την κατσαρόλα και φιλτράρετε το ζουμί του. Το χοντροκόβετε – σώμα και πλοκάμια.

Σε ανοξείδωτο μπολ ρίχνετε ½ φλιτζάνι από το ζουμί του χταποδιού και τα υλικά της μαρινάτας. Μαρινάρετε τα κομμάτια του χταποδιού στο μείγμα για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα μέσα στο ψυγείο.

Κόβετε τις ντομάτες σε κύβους. Τοποθετείτε τα κομμάτια χταποδιού σε μπολ ή ποτήρια και σκορπάτε τους κύβους ντομάτας και το μαϊντανό. Τα σερβίρετε ζεστά, περιχύνοντάς τα με λίγο ακόμα ελαιόλαδο.

icookgreek.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook