φωτο αρχείου

Μια απίστευτη ιστορία διαδραματίστηκε την Παρασκευή 12/8 στο Κατσοματάδω Κισάμου, με αιχμή του δόρατος για μια ακόμη φορά το πρόβλημα της αδεσποτίας αιγοπροβάτων που μαστίζει την ύπαιθρο και ειδικά τη, Κίσαμο.

Όπως καταγγέλλει στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Τοπολίων Νίκος Τσουρουνάκης, το πρωί της Παρασκευής αντιλήφθηκε πως οκτώ αδέσποτα κατσίκια είχαν μπει στην περιουσία του και προξένησαν ζημιές.

Κατάφερε και τα εγκλώβισε σε έναν χώρο αλλά καθώς δεν έφεραν ενώτια, δεν μπορούσε να διαπιστώσει ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης τους και κάλεσε την αστυνομία.

Οι άντρες από το Α.Τ. Κισάμου που πήγαν στο σημείο, προσέγγισαν κάτοικο της περιοχής, ο οποίος αρνήθηκε πως είναι δικά του και τότε οι αστυνομικοί απευθύνθηκαν στον Δήμο Κισσάμου προκειμένου να περισυλλέξει τα αδέσποτα και ως κατασχεθέντα να μεταφερθούν στην Αγυιά όπου έχει ορισθεί ο χώρος συγκέντρωσης αδέσποτων αιγοπροβάτων.

Όμως για άλλη μια φορά ο Δήμος δήλωσε αδυναμία και έτσι τα κατσίκια έμειναν εκεί που τα είχε εγκλωβίσει ο κ. Τσουρουνάκης.

Όπως ο ίδιος ανέφερε στο Flashnews.gr, κάποια στιγμή πήγε ο κάτοικος που είχε αρνηθεί πως είναι δικά του και ζήτησε να τα πάρει. Τότε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κάλεσε πάλι την αστυνομία και ο ιδιοκτήτης των ζώων Κωνσταντίνος Βαϊδάκης, παραδέχθηκε πως είναι δικά του με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Όμως στο Αστυνομικό Τμήμα που μετέβησαν για τις αναγκαίες καταθέσεις, ο συλληφθείς ιδιοκτήτης ζώων υπέβαλε μήνυση κατά του κ. Τσουρουνάκη ισχυριζόμενος πως του είχε κλέψει ένα κατσίκι!

Με απλά λόγια ο συλληφθείς για την αδεσποτία των κατσικιών μήνυσε τον κ. Τσουρουνάκη για ζωοκλοπή!

Το αποτέλεσμα ήταν να κρατηθεί για κάποια ώρα το βράδυ της Παρασκευής στο Αστυνομικό Τμήμα και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά που έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς. «Πήγα για μαλλί και βγήκα κουρεμένος» είπε στο Flashnews.gr ο κ. Τσουρουνάκης αναστατωμένος από την εξέλιξη.

Τι υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης των ζώων

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης των ζώων, Κωνσταντίνος Βαϊδάκης, μιλώντας στο flashnews.gr, τονίζει ότι δεν ήταν περιφραγμένο μέρος η περιοχή όπου βρέθηκαν τα ζώα και συμπληρώνει ότι: «Ο κ. Τσουρουνάκης από τη στιγμή που λέει ότι βρήκε τα ζώα στο χωράφι του, έπρεπε να τα κρατήσει εκεί και να καλέσει την αστυνομία να πάει να τα βρει εκεί στο χωράφι. Αντίθετα εκείνος τα έπιασε τα μετέφερε στην κατοικία του και τα είχε κλεισμένα σε αυτοσχέδια παγίδα. Για να τα πάρω πίσω, πήρα την αστυνομία αυτοβούλως. Από τα ζώα αυτά διαπίστωσα τελικά ότι λείπουν 7 κατσικάκια.»

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αυξηθεί τα περιστατικά κατά τα οποία συλληφθέντες για αδέσποτα αιγοπρόβατα κάνουν αντι – μηνύσεις στους καταγγέλλοντες, είτε για ψευδή καταμήνυση, είτε για ζωοκλοπή, ενώ οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να δεχθούν την μήνυση του συλληφθέντα συντάσσοντας και ξεχωριστή δικογραφία.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook