Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή εκατοντάδων Χανιωτών αλλά και τουριστών πραγματοποιείται κάθε Τρίτη, από τις 21/6/2022 και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, το μουσικοχορευτικό δρώμενο αναβίωσης της “Παραδοσιακής Στράτας” από τον Δήμο Χανίων.

Αυτή την Τρίτη, 16/08/2022, ο Σύλλογος Κρητικής Μουσικής Νομού Χανίων «Ο Χάρχαλης», παρουσιάζει το δρώμενο: “Εις τα Χανιά ΄ναι ένα νερό…”.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Λεωνίδας Λαϊνάκης: λαγούτο-μπουλγαρί
Νίκος Παπακαστρήσιος: κιθάρα
Παναγιώτης Δαρμαράκης: βιολί
Μιχάλης Λιονάκης: λαγούτο
Άρης Ζουριδάκης: κρουστά-πνευστά-μπουλγαρί
Άρης Βλαχάκης: μπουλγαρί
Χαράλαμπος Μπολουδάκης: μπουλγαρί
Σταύρος Πατεράκης: βιολί

Ομάδες από παραδοσιακούς συλλόγους του τόπου μας, με τη συνοδεία μουσικών παραδοσιακών οργάνων και καλλιτεχνών περιδιαβαίνουν τη λιμενική ζώνη του Ενετικού λιμανιού, αναβιώνοντας με μουσική και τραγούδι την “Παραδοσιακή Στράτα”, η οποία καταλήγει στην πλατεία Μητρόπολης, στις 21:00. Εκεί εκτυλίσσεται το ιδιαίτερο πρόγραμμα, που έχει ετοιμάσει ο συμμετέχων σύλλογος και το κοινό μπορεί να χορέψει και να τραγουδήσει σε μια μεγάλη παρέα.

Σκοπός είναι να αναδειχθεί η ιδιαίτερη πολιτισμική ταυτότητα των Χανίων, μέσω της παράδοσης, της ενδυματολογικής παραδοσιακής κουλτούρας και των μουσικοχορευτικών και φωνητικών ικανοτήτων των μελών των συλλόγων, δημιουργώντας βιωματικές εμπειρίες και αναμνήσεις ζωής στους κάτοικους του Δήμου μας και στους επισκέπτες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook