Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και η αρχή για την μεταφορά των γραφείων του Λιμενικού Ταμείου νομού Χανίων από τον ενοικιασμένο χώρο στην οδό Περίδου στο λιμάνι της Σούδας έγινε σήμερα.

Το πρωί υπεγράφη η σύμβαση ανάθεσης της μελέτης για την ριζική ανακαίνιση του παλιού κτιρίου των λιμενεργατών το οποίο ευρίσκεται στο λιμάνι της Σούδας, στην περιοχή του εμπορικού τμήματος.

Το κόστος της μελέτης ανέρχεται περίπου σε 98.000 ευρώ και ανατέθηκε μετά από σχετικό διαγωνισμό σε Χανιώτικο αρχιτεκτονικό γραφείο, ενώ ο χρόνος ολοκλήρωσής της προβλέπεται σε έξι μήνες.

Θα ακολουθήσει η έκδοση των τευχών δημοπράτησης και η σχετική οικοδομική άδεια, ενώ το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο σε περίπου δύο χρόνια.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δημήτρης Βιριράκης «μετά από… πάρα πολλά χρόνια , ήρθε επιτέλους η στιγμή το Λιμενικό Ταμείο νομού Χανίων να αποκτήσει  την δική του στέγη.

Εδω και δεκαετίες στεγάζεται σε νοικιασμένο χώρο στην οδό Περιδου.

Η φυσική του θέση όμως είναι στο λιμάνι της Σούδας , γι αυτό και επιλέχτηκε η επισκευή και ανακαίνιση του παλιού κτιρίου των λιμενεργατών.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook