Εικόνες που προκαλούν ντροπή και πολλά ερωτηματικά αντικρίζουν καθημερνά πολίτες και επισκέπτες σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Η αυλή του άλλοτε Πολεμικού Μουσείου πλέον έχει γεμίσει σκουπίδια. Δίπλα στις εικόνες καταστροφής πολίτες και επισκέπτες βλέπουν πλέον και σκουπίδια. Σακούλες, κουτάκια αναψυκτικών, μπουκάλια και κάθε άλλης λογής σκουπίδια θα αντικρίσουν οι περαστικοί που περνάνε από το συγκεκριμένο σημείο.

Μάλιστα οι συγκεκριμένες εικόνες είναι οι πρώτες εικόνες που αντικρίζουν δεκάδες επισκέπτες καθώς εκεί σταθμεύουν τα πούλμαν και οι επισκέπτες ξεκινάνε τις βόλτες και την γνωριμία τους με την πόλη.

Η αποκατάσταση έμεινε ένα όνειρο;

Όπως όλα συνηγορούν, το συγκεκριμένο μνημείο μετά την καταστροφή από την πυρκαγιά τον Ιούλιου του 2018 έχει αφεθεί τέλος στην τύχη του και κανένας φορέας δεν αναλαμβάνει την φροντίδα του.

Τέσσερα χρόνια μετά και τα έργα για ανακατασκευή του ιστορικού μνημείου έχουν παγώσει και οι σκέψεις για αξιοποήση του χώρου όπως όλα δείχνουν έχουν ξεχαστεί.

Αν και μετά την πυρκαγιά είχαν γίνει ανακοινώσεις ότι θα δοθούν χορηγίες για την ανακατασκευή του χώρου ωστόσο δεν υλοποιήθηκαν.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών έχει εκφραστεί η επιθυμία από τη δημοτική αρχή για αξιοποίηση του χώρου ως δημαρχείο ωστόσο ούτε αυτή η σκέψη προχώρησε παρόλο που είχε θετική άποψη η κυβέρνηση.

Το πολεμικό μουσείο συνεχίζει εδώ και τέσσερα χρόνια να παραμένει ένα καμένο κουφάρι στο κέντρο της πόλης.

Πάντως μια προσωρινή λύση θα ήταν κάποιος φορέας να αναλάβει την φροντίδα και τον καθαρισμό του αύλειου χώρου ώστε να μην επικρατούν αυτές οι εικόνες ντροπής. Άλλωστε πρόκειται για ένα ιστορικό μνημείο που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Τελευταία ενημέρωση 16.14

Μετά το δημοσίευμα του flashnews.gr, συνεργείο προχώρησε στον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου των παλιών ιταλικών στρατώνων, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν σήμερα αργά το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook