Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ θα συναντηθούν την Τρίτη στο Βερολίνο, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Το ραντεβού αυτό εντάσσεται στη σειρά επαφών που έχει η Γερμανίδα καγκελάριος για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνης και στο πλαίσιο αυτών σήμερα θα συναντήσει τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και την Τετάρτη τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.

Στις 20 του μηνός υπάρχει η «μίνι» Σύνοδος Κορυφής Μέρκελ – Σαρκοζί – Μόντι και στις 30 θα γίνει η «κανονική» Σύνοδος.

Η συνάντηση Μέρκελ – Λαγκάρντ θα γίνει στις 9 το βράδυ (ώρα Ελλάδος). Αμέσως μετά θα γίνει κοινή συνέντευξη Τύπου.

«Πρόκειται για μία ανεπίσημη συνάντηση, μία ανεπίσημη ανταλλαγή απόψεων», είπε ο Στ. Ζάιμπερτ.

Σε δηλώσεις της από τη Ν. Αφρική όπου βρίσκεται, η κ. Λαγκάρντ εξέφρασε την αισιόδοξη άποψη ότι συνολικά η Ευρωζώνη εφέτος μπορεί να αποφύγει την ύφεση.

«Η εκτίμησή μας είναι ότι ακόμη και αν κάποιες από τις χώρες της Ευρωζώνης βρεθούν τεχνικά σε ύφεση για κάποιο διάστημα ή το σύνολο του 2012, η Ευρωζώνη ως σύνολο είναι πιθανόν να μη βρεθεί σε ύφεση. Υπάρχουν πολύ διαφορετικές οικονομίες με διαφορετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Αυτό θα επιδράσει στην Ευρωζώνη ως σύνολο και είναι ενδεχόμενο αυτή να αποφύγει την ύφεση», υποστήριξε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Business Daily.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook