Την διερεύνηση των αποκαλύψεων του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούντ Γκιλμάζ για εμπρησμούς ελληνικών δασών από Τούρκους πράκτορες τη περίοδο 1986-2009, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στους Υπουργούς Εξωτερικών κ. Σταύρο Δήμα και Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης.

Ο κ. Βαλυράκης χαρακτηρίζει μείζονος εθνικής σημασίας τις πρόσφατες αποκαλύψεις, επισημαίνοντας ότι κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας στο τότε Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και ιδιαίτερα την τουριστική περίοδο του 1995, έγιναν τρομοκρατικές επιθέσεις σε περιοχές της Ρόδου και αλλού, με τη χρήση στρατιωτικών εκρηκτικών υλών και πυροδοτικών μηχανισμών. Οι υποψίες των υπηρεσιών ασφαλείας είχαν στραφεί τότε προς την εκδοχή της πιθανής δράσης ξένων μυστικών υπηρεσιών -ιδιαίτερα τουρκικών μυστικών υπηρεσιών- χωρίς όμως να γίνει δυνατή η διαλεύκανση των υποθέσεων ούτε και η αποκάλυψη των εμπλεκομένων προσώπων σε αυτές.

Συνεχίζοντας ο Χανιώτης βουλευτής σημειώνει, ότι οι επιχειρήσεις αυτές στόχευαν στο να αποσταθεροποιήσουν και να πλήξουν επικοινωνιακά και οικονομικά την Ελλάδα μέσα από την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και του τουριστικού προϊόντος, αλλά πιθανώς και στρατιωτικά, καθώς μέσα από τα επιτελικά σχέδια προβλεπόταν «αεραπόβαση» σε περιοχές στις οποίες το δυναμικό των στρατοπέδων θα ήταν απασχολημένο με την κατάσβεση των μεγάλης έκτασης πυρκαγιών.
,
Σε έκθεση του Διευθυντή του Πρωθυπουργικού γραφείου Κουτλού Σαβάς επί κυβερνήσεως Γιλμάζ -συνεχίζει ο κ. Βαλυράκης- γίνεται αναφορά όχι μόνο σε εμπρηστικές ενέργειες σε βάρος δασικών περιοχών της Ελλάδας, αλλά και σε εκρήξεις που σημειώθηκαν σε τουριστικές περιοχές προκαλώντας σημαντικές ζημιές.

Καταλήγοντας ο βουλευτής ερωτά τους υπουργούς Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη πως προτίθενται να ενεργήσουν για την διερεύνηση και τη διαχείριση αυτού του μείζονος εθνικής σημασίας θέματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook